search
Tragische dood voor in 'The Crown' wel opgenomen door Netflix

Tragische dood voor in 'The Crown' wel opgenomen door Netflix

Een tragische dood in de Britse koninklijke familie is gefilmd voor het zesde seizoen van The Crown.

Niels Arts
Een tragische dood in de geschiedenis van de Britse koninklijke familie is wel opgenomen door Netflix, waardoor deze in het zesde seizoen van de serie te zien zal zijn.

Het gaat over het tragische ongeval in 1997 waarin prinses Diana om het leven kwam na achtervolgd te worden door de paparazzi. Velen zijn het er niet mee eens dat dit moment opgenomen is voor de serie, maar toch hebben de makers ervoor gekozen de scène in de serie te stoppen.

Controversiële scène The Crown
Hier was al eerder ophef over, maar nu is bevestigd dat het filmen van de scène plaats heeft gevonden. In een statement tegenover The Sun heeft Netflix aangegeven voorzichtig om te gaan met dit gevoelige moment. Ze zullen het ongeluk niet volledig in beeld brengen, enkel de aanloop ernaartoe.

Toch vertellen bronnen van The Sun dat niet iedereen van de crew comfortabel is met het filmen van de scène. Hoe dan ook, het is een groot historisch moment en dat is uiteindelijk toch waar The Crown om gaat.

Onlangs kwam The Crown al onder vuur door de voormalig Premier van het Verenigd Koninkrijk, John Major. Hij bekritiseerde een scène in het vijfde seizoen van de serie waarin hij met Charles een gesprek heeft over het mogelijk afzetten van de Queen. In de scène zijn beide personages voorstanders van het idee.

Major is het niet eens met deze scène. Hij noemt de serie "een lading onzin", en zegt dat dergelijke gesprekken nooit gevoerd zijn. Dit heeft als gevolg dat een documentaire over Harry en Meghan, die in december zou verschijnen, uitgesteld is naar volgend jaar.

Het vijfde seizoen van The Crown gaat 9 november in première op Netflix.Aanbevolen artikelen