search
Deze bekende serie cancelde Netflix al na 1 seizoen
Series / Nieuws

Deze bekende serie cancelde Netflix al na 1 seizoen

Na de succesvolle filmreeks met Milla Jovovich en de bedenkelijke rebootfilm uit 2021 had Netflix geen geluk met de serie.

Na een flinke reeks films met Milla Jovovich als het personage Alice wer in 2016 een punt gezet de Resident Evil-filmreeks. In 2021 kwam er een rebootfilm en dit jaar kwam Netflix met een serie die simpelweg Resident Evil.

Net als de series The Irregulars en The Get Down duurde het niet lang voor Netflix de stekker uit Resident Evil trok.

Slecht ontvangst: gecanceld
De serie werd door de critici erg zwak ontvangen met een score van 54 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. "Hoewel Resident Evil dichterbij komt dan eerdere verfilmingen om de labyrintische sfeer van de geliefde videogames te eren, kan deze zombieserie nog steeds meer hersens gebruiken," luidt de critics consensus.

Het publiek was nog minder tevreden, met slechts 26 procent als Audience Score als gevolg. Slechts een maand na de release werd duidelijk dat Netflix geen tweede seizoen wilde.



De synopsis van Resident Evil: Jaren nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalyps veroorzaakte, vecht Jade Wesker om te overleven tegen de geïnfecteerden en wil ze de verantwoordelijken ten val brengen.

Er zijn in de serie rollen te zien van onder meer Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Paola Núñez en Lance Reddick.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen