search
De allerslechtste scène uit 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

De allerslechtste scène uit 'Game of Thrones'

Schrijver van \'Game of Thrones\' George R.R. Martin zag voor deze scène heel iets anders voor zich.

Tijdens een interview heeft de schrijver van Game of Thrones, George R.R. Martin, onlangs aangegeven wat zijn minst favoriete scène was in Game of Thrones. Het betreft één van de vele scènes die helemaal niet in het boek staan.

George R.R. Martin heeft zich het meest geïrriteerd aan de scène waarin Koning Robert op jacht gaat. In deze jacht raakt hij uiteindelijk dodelijk gewond door een aanvaring met een zwijn. Martin had hier meer van deze scène verwacht.

Martin hierover: "De jachtpartij stond niet in het boek, maar ik weet wel hoe een koninklijk jachtgezelschap eruit zag. Er zouden honderd deelnemers zijn geweest. Er zouden voertuigen zijn geweest. Er zouden jagers zijn geweest. Er zouden honden zijn geweest. Er zou op hoorns zijn geblazen - dat is hoe een een koning jagen! Hij zou niet zomaar door het bos hebben gelopen met drie van zijn vrienden die speren vasthielden in de hoop een zwijn te ontmoeten."

In House of the Dragon vindt opmerkelijk genoeg precies zo een jachtpartij plaats zoals Martin bedoelde. Ook tijdens deze jacht wordt overigens iemand van koninklijk bloed aangevallen door een wild zwijn!

Kijk Game of Thrones op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen