Niemand van 'The Big Bang Theory'-cast kreeg eigen spin-off door deze reden

De producer doet een boekje open waarom niemand van de originele cast een eigen spin-off kreeg.

Mitchell van Vuren, 9 november 2022 08:38

In het huidige tijdperk van spin-offs is het haast onvoorstelbaar dat niemand van de originele cast van The Big Bang Theory er een kreeg. Alleen Sheldon kreeg de spinoff-serie Young Sheldon met een volstrekt andere acteur. Producent Steve Holland licht toe.
In 2019 was het afgelopen met de succesvolle sitcom The Big Bang Theory. De voornaamste reden daarvoor was het besluit van acteur Jim Parsons om de show te verlaten.

De nerds hadden ondertussen wereldwijd fans verzameld, waardoor je zou denken dat een spin-off wel te verwachten viel. De prequelserie Young Sheldon liep toen al, maar verder bleef een andere vorm van een spin-off achterwege.De producent licht toe
Producent Steve Holland onthult in zijn boek The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series het antwoord op dit raadsel. Er werden wel ideeën besproken volgens hem, maar iedereen zag toendertijds ook in hoe lastig het zou worden deze van de grond te krijgen zonder de volledige, eerdere cast.

Holland zei: "Niets serieus is eruit gekomen. Ik denk dat we allemaal het gevoel hadden dat er met zoiets niet te winnen viel. 'Big Bang' was iets magisch dat we hadden vastgelegd, en om dat te herhalen met een andere versie dan de eerdere cast was niet iets wat we echt wilden doen. We maakten er grapjes over in de kamer, en mensen opperden ideeën, maar het werd niet serieus overwogen."


Bron: ScreenRant

Lees meer over: the big bang theory, young sheldon, prequel, spinoff, tom holland

Informatie over de serie: The Big Bang Theory

Populair nieuws