search
De wraakscène in 'Game of Thrones' die iedereen een heerlijk gevoel geeft

De wraakscène in 'Game of Thrones' die iedereen een heerlijk gevoel geeft

Arya Stark nam op een koelbloedige manier wraak voor de moord op haar familie.

Bas de Kramer
Game of Thrones staat bekend om zijn intense en schokkende momenten. Er worden flink wat mensen om het leven gebracht in de serie. Vaak leidt dat tot verdriet, soms niet en soms... heel soms geeft een moord in Game of Thrones je zelfs een goed gevoel!

De meest bevredigende moord in de serie vond plaats in het vijfde seizoen toen Arya Stark eindelijk de dood van haar familie wreekte door de verraderlijke Walder Frey te vermoorden.

Red Wedding
De familie Frey was verantwoordelijk voor de beruchte "Red Wedding", waar ze Arya's moeder, vader en broer verraden en vermoorden. Dit evenement was een van de meest verwoestende en schokkende momenten van de serie, en fans kijkten daarna een aantal seizoenen reikhalzend uit naar Arya's mogelijke wraak.

Faceless
Wanneer Arya Walder Frey uiteindelijk confronteert, doodt ze hem niet zomaar met haar zwaard. In plaats daarvan gebruikt ze haar vaardigheden als 'faceless man' om zichzelf te vermommen als bediende en zijn zonen in een taart te bakken. Ze serveert dan de taart aan Walder Frey en kijkt toe terwijl hij het eet, zich niet beseffend dat hij zijn eigen kinderen aan het consumeren is.

Groei Arya Stark
Dit moment leidde bij de fans tot veel enthousiasme: ten eerste toont het de groei en ontwikkeling van Arya Stark. Ze heeft getraind om een gezichtsloze man te worden en dit is de eerste keer dat ze haar capaciteiten om te doden met succes heeft gebruikt. Het toont ook haar vastberadenheid en volharding in het zoeken naar wraak voor haar familie.

The Red Wedding was een van de meest gruwelijke scènes in de serie, en het is bevredigend om te zien dat de Freys eindelijk hun verdiende loon krijgen.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram
Aanbevolen artikelen