search
De slogan 'The Walking Dead' was altijd al een grote bluf
Series / Nieuws

De slogan 'The Walking Dead' was altijd al een grote bluf

De welbekende tagline van The Walking Dead was volgens de maker zelf altijd al een grote bluf.

Iedereen die ook maar een beetje fan is van The Walking Dead kent de tagline uit zijn of haar hoofd: the zombie movie that never ends. Nu bekent bedenker Robert Kirkman dat deze tagline niet helemaal waar is.

The Walking Dead is nu natuurlijk geëindigd, maar dat betekent niet dat de wereld en de franchise helemaal gaat stoppen. En nu blijkt dat de tagline een leugen te zijn geweest.

Toen The Walking Dead-stripboeken uitkwam, was het meteen een succes. De strips leidden al snel tot videogames, boeken en natuurlijk de welbekende serie(s).

Niet zeker of het een succes zou zijn
Voordat de strips uitkwamen, wist bedenker Kirkman echter niet of het een groot succes zou worden. Hij heeft dan ook toegegeven dat de manier waarop hij zijn strips verkocht één grote bluf was.

Dit is wat hij zei toen er gevraagd werd naar het succes van The Walking Dead-franchise:

"[Ik wist] niet eens zeker wist of de stripboeken de 12 edities zou halen. Het was zeker brutaal van mijn kant om deze strip te promoten als 'de zombiefilm die nooit eindigt'. Ik wist toen niet eens zeker of het wel een jaar zou duren, maar weet je, je doet wat je moet doen".

Hiermee geeft Kirkman dus aan dat de tagline vanaf het begin één grote bluf is geweest.

Bekijk op Disney+ The Walking Dead, en hieronder zie je de trailer van het laatste seizoen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen