search
Netflix cancelt serie na 1 seizoen nadat ze ook inzien dat deze faalde
Series / Nieuws

Netflix cancelt serie na 1 seizoen nadat ze ook inzien dat deze faalde

De serie is nog maar net uitgekomen en wordt nu al geannuleerd door de streamingdienst.

Afgelopen augustus werd de serie Blockbuster nog volop gepromoot maar alle pogingen om de serie meer onder de kijkers te brengen is vergeefs geweest. Netflix maakt zojuist bekend dat het een streep door de komedieserie zet.

Het besluit was niet heel verrassend te noemen nadat bleek dat de serie behoorlijk slecht werd bekeken. Blockbusters ging op 3 november van dit jaar in première een heeft sinds die tijd nooit de Netflix top 10 behaald. Naast dat de serie slecht werd bekeken waren critici ook niet bepaald lovend. Zo kreeg de serie op Rotten Tomatoes een score van 22%.

De laatste videotheek


De serie ging over het allerlaatste Blockbusterfiliaal in de VS. De eens immens grote keten van videotheken ging in de jaren 2000 in verval, waarvan in de serie nog maar één filiaal overbleef. Enige ironie is er dat het nietszeggende nieuwe bedrijfje wat Netflix toentertijd was nu een serie uitbracht over de voormalig mediagrootmacht.

Netflix heeft door het inzetten van zwaargewichten uit de komedie geprobeerd om van Blockbusters een succes te maken. De serie werd bedacht door Vanessa Ramos die eerder schreef voor series als Brooklyn Nine-Nine en Superstore. Rollen waren er onder andere voor Randal Park (The Office) en Melissa Fumero (Brooklyn Nine-Nine).

Kijk desalniettemin alle afleveringen van Blockbuster op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen