Dit is waarom Marvel-serie 'Iron Fist' faalde

Acteur Finn Jones laat los hoe hij echt dacht over zijn Marvel-serie van Netflix.

Zilko Tarici, 27-12-2022 07:59

Daredevil wordt in 2024 nieuw leven ingeblazen met de serie Born Again, en er gaan geruchten over de terugkeer van zowel Jessica Jones als The Punisher, maar hoe zit het met Iron Fist, de minst geliefde van de Marvel-superhelden die op Netflix een serie kregen?
Hoofdrolspeler Finn Jones sprak onlangs met de Geekscape-podcast. Hier gaf hij toe dat het eerste seizoen weliswaar rommelig was, maar geeft hij de schuld aan conflicten in het opnameschema. Aldus Jones:

"Ik denk echt dat er in het eerste seizoen veel creatieve uitdagingen waren, en het voldeed niet aan de verwachtingen, en ik denk dat dat kwam door" het kwam neer op conflicten in het opnameschema.

Dat eerste seizoen was gehaast gemaakt omdat we The Defenders hadden die we direct daarna moesten filmen. We moesten op tijd kunnen starten met The Defenders en moesten rekening houden met al die andere vastgelegde acteurs. Daarom moesten we die 13 afleveringen televisie in een rap tempo filmen.

Helaas hadden we gewoon niet de tijd om te doen wat verwacht en verlangd werd; een kick-ass kungfu-show vol met martial arts-gekheid. De reden dat de serie mislukte, was simpelweg de tijdsdruk én een slechte planning."

Maar hoe zit het dan met het tweede seizoen? De tweede reeks van de serie werd beter ontvangen (Jessica Henwicks Colleen Wing werd bijvoorbeeld alom geprezen) maar dat mag nog steeds niet baten bij critici en publiek.

Seizoen 2 van Iron Fist
Jones zei het volgende over het tweede seizoen:

"In seizoen 2 begrepen we echt wat de gebreken waren, en we hebben hard gewerkt om de koers te corrigeren. En naar mijn mening hebben we dat gedaan. We hebben fantastisch werk geleverd om de serie op orde te brengen.

Helaas werden slechts een maand nadat het tweede seizoen in première ging, alle Marvel-series verwijderd van Netflix omdat Disney hun eigen series wilde maken."


Lees meer over: Finn Jones, Iron Fist, The Defenders, Daredevil, The Punisher, Jessica Jones, Luke Cage

Populair nieuws