'Star Trek: Picard' hint naar de USS Titan-A!

Showrunner Terry Matalas vertelt over het ontwerp van de USS Titan-A.

Valeria Milić, 29-12-2022 06:39

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

De Star Trek: Picard-showrunner heeft op zijn Instagram een clip geplaatst. De clip, hieronder te zien, laat de nieuwste muziek horen door componist Stephen Barton. Er valt echter ook één en ander te bekijken.
Matalas sprak met TrekMovie over het allernieuwste ruimteschip in Picard.

Verschillende klasses

De Star Trek- franchise buigt op een lange traditie wat betreft de ontworpen schepen. Matalas licht toe: "In de observatieruimte ziet de kijker verschillende klasses voorbijkomen". Het betreft modellen van schepen uit de gehele franchise, waaronder de Luna-klasse en de Constitution-klasse.

Het allernieuwste model

Het model is het type schip binnen een bepaalde klasse. Het Titan-model is dan ook in verschillende klasses ontworpen. Zo was daar de Titan zoals te zien in de animatieserie Star Trek: Lower Decks, uit de Luna-klasse.

"De Luna klasse werd min of meer afgeschaft nadat Riker's schip zwaar beschadigd was. Bepaalde systemen uit deze klasse zijn toen verbeterd en samengevoegd. Hieruit is het nieuwste schip ontstaan: de USS Titan-A," aldus Matalas.

De USS Titan-A kun je bekijken in seizoen 3 van Star Trek: Picard, vanaf 23 februari 2023 op Prime Video

Lees meer over: Star Trek, Picard, Patrick Stewart, Michael Dorn, Jonathan Frakes, Marina Sirtis, Gates MacFadden, Jeri Ryan, Brent Spiner, Prime Video

Populair nieuws