search
Hoe de fantasyserie 'His Dark Materials' toch verder zou kunnen gaan
Series / Nieuws

Hoe de fantasyserie 'His Dark Materials' toch verder zou kunnen gaan

Kunnen Lyra en Will na dit derde seizoen nog terugkeren?

Het derde en laatste seizoen van His Dark Materials is inmiddels uit en het lot van Will en Lyra is bekend. Maar hebben deze personages nog een toekomst, of is het nu voorgoed gedaan met de verschillende werelden van de show?

Vervolgboeken


Er is gelukkig nog hoop voor de lezer van de trilogie: schrijver Philip Pullman is bezig aan een nieuwe trilogie, genaamd The Book of Dust. Daar zouden de makers nog veel uit kunnen putten, mocht er een vierde seizoen of andere serie aankomen.

Producent Jane Tranter heeft al in een recent Radio Times-interview gezegd "echt heel enthousiast" te zijn om The Book of Dust te verfilmen.

Hier zouden we dan echter nog even op moeten wachten, want Pullman is nog bezig aan het derde boek in de trilogie, dat eind 2023 zou moeten verschijnen.

Voor de rest van mijn leven


In hetzelfde Radio Times-interview gaf ook hoofdrolspeelster Dafne Keen aan dat ze Lyra graag "voor de rest van haar leven" wilde spelen.



Spin-offs


Mocht er ooit van The Book of Dust een serie gemaakt worden, dan zou dat logischerwijs eerder een spin-off worden dan een direct vervolg. In het eerste boek, La Belle Sauvage, is Lyra slechts een baby. Pas in het tweede boek zien we een volwassen Lyra als belangrijk personage.

Een ander idee voor een spin-off zou de novelle Once Upon a Time in the North kunnen zijn. Een prequel waarin populaire personages Lee Scoresby (Lin-Manuel Miranda) en Iorek Byrnison (stem van Joe Tandberg) elkaar voor het eerst ontmoeten.

Bekijk op instagram


Ideeën genoeg, zou je zeggen! Wanneer er nieuws is over een eventueel vierde seizoen of een spin-off, zullen we het je hier meteen laten weten. Ondertussen kun je alle drie de seizoenen van His Dark Materials op HBO bingen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen