'Game of Thrones'-actrice gaat ons verrassen in 'The Last of Us'

Hierom is deze 'The Last of Us'-ster de beste keus

"Het is moeilijk om een kind te vinden dat levenservaring kan acteren."

Daan Kusen, 31 december 2022 12:07

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De verfilming van het post-apocalyptische spel The Last of Us wordt met ingehouden adem gevolgd. Het is nog een paar weken voordat de serie op HBO in première gaat. Showrunner Craig Mazin kijkt terug op het casten van hoofdpersonage Ellie.

Het casten van Ellie

Hoewel The Last of Us niet helemaal getrouw zal zijn aan de games, wil Mazin wel dat het gevoel van de spellen klopt. En daarin speelt personage Ellie een belangrijke rol, dus het casten was enorm belangrijk.

"We probeerden een veertien-jarig meisje te casten en dat is enorm moeilijk om te doen. Het is ook iets dat je erg makkelijk fout kunt doen. En kinderen hebben niet zo veel levenservaring. Het is moeilijk om kinderen te vinden die dat kunnen uitstralen," zegt Mazin.


Ramsey beste keuze

Ellie moest volgens Mazin "grappig, sterk, gewelddadig en beschermend" zijn. De negentien-jarige Bella Ramsey leek voor zowel Mazin als mede-showrunner Neil Druckman de beste keuze.

"Ik was in paniek dat [Druckmann] haar niet goed zou vinden en dat ik de rest van mijn leven door zou moeten gaan met de wetenschap dat we de beste Ellie ooit hadden kunnen hebben. Gelukkig vond hij haar leuk. We hadden het niet beter kunnen doen. Ze is een behoorlijk bijzondere actrice," vertelt Mazin.

Pedro Pascal

Ramsey werd gecast in februari 2021. Naast Ramsey zal ook een andere Game of Thrones-ster, Pedro Pascal, de hoofdrol van Joel op zich nemen.

The Last of Us zal op 15 januari 2023 op HBO en HBO Max te zien zijn.
Lees meer over: bella ramsey, the last of us, craig mazin, pedro pascal, ellie, joel

Populair nieuws