search
Bekend personage in de 'Star Trek'-wereld gedood in 'Prodigy'
Series / Nieuws

Bekend personage in de 'Star Trek'-wereld gedood in 'Prodigy'

In de seizoensfinale komen we er achter dat Hologram Janeway het niet heeft gehaald.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ook het tweede deel van de slotaflevering van het seizoen staat bol van de spanning: de bemanning van de Protostar zit in de val. De computers zijn gehackt door de Vau Na'kat waardoor de Protostar-systemen als het ware zichzelf aanvallen.

Noodplan


Om te ontkomen zet de bemanning een riskante actie op touw, waarbij de Protostar vernietigd wordt terwijl de crew de shuttle pakt. Hologram Janeway blijft achter om alles uit te voeren, wel geldt dat haar programma op een noodschijf gezet wordt. Wanneer iedereen veilig is wordt zij als het ware weer 'geactiveerd'.

Ontoereikende schrijfruimte


Wanneer het moment daar is blijkt dat er niet genoeg ruimte is op de schijf. In navolging van haar menselijke tegenhanger, zet ook Hologram Janeway de belangen van de bemanning voorop.

Ze verzwijgt dat haar programma niet op de schijf staat: Dal en de rest horen haar opgenomen boodschap wanneer de shuttle al onderweg is.

Menselijke Janeway


Gelukkig is de menselijke Janeway er nog. Doortastend als altijd, zet zij de nodige stappen om af te maken wat Hologram Janeway begonnen is.

Star Trek: Prodigy kun je in zijn geheel bekijken op SkyShowtime.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen