Bekend personage in de 'Star Trek'-wereld gedood in 'Prodigy'

Geliefd crewlid offert zich op en redt Starfleet

In de seizoensfinale komen we er achter dat Hologram Janeway het niet heeft gehaald.

Valeria Milic, 31 december 2022 08:39

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Ook het tweede deel van de slotaflevering van het seizoen staat bol van de spanning: de bemanning van de Protostar zit in de val. De computers zijn gehackt door de Vau Na'kat waardoor de Protostar-systemen als het ware zichzelf aanvallen.

Noodplan

Om te ontkomen zet de bemanning een riskante actie op touw, waarbij de Protostar vernietigd wordt terwijl de crew de shuttle pakt. Hologram Janeway blijft achter om alles uit te voeren, wel geldt dat haar programma op een noodschijf gezet wordt. Wanneer iedereen veilig is wordt zij als het ware weer 'geactiveerd'.

Ontoereikende schrijfruimte

Wanneer het moment daar is blijkt dat er niet genoeg ruimte is op de schijf. In navolging van haar menselijke tegenhanger, zet ook Hologram Janeway de belangen van de bemanning voorop.

Ze verzwijgt dat haar programma niet op de schijf staat: Dal en de rest horen haar opgenomen boodschap wanneer de shuttle al onderweg is.

Menselijke Janeway

Gelukkig is de menselijke Janeway er nog. Doortastend als altijd, zet zij de nodige stappen om af te maken wat Hologram Janeway begonnen is.

Star Trek: Prodigy kun je in zijn geheel bekijken op SkyShowtime.

Lees meer over: Star Trek Prodigy, Kate Mulgrew, Rylee Alazraqui, Dee Bradley Baker, Brett Gray, Paramount, SkyShowtime

Populair nieuws