search
Nieuwe Netflix-serie 'Kaleidoscope' is gebaseerd op dit mysterieuze waargebeurde verhaal
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-serie 'Kaleidoscope' is gebaseerd op dit mysterieuze waargebeurde verhaal

De nieuwe Netflix-miniserie 'Kaleidoscope' is gebaseerd op een overval die zomaar had kunnen gebeuren.

De nieuwe Netflix-miniserie Kaleidoscope is een unieke serie waarbij iedere kijker de afleveringen op een andere volgorde te zien krijgt. Nu blijkt dat de serie ook nog eens gebaseerd is op een waargebeurd verhaal van een bedrijf dat bijna miljarden obligaties verloor door een orkaan.

Kaleidoscope volgt een groep criminelen die midden in een storm een overval proberen te plegen. In een interview met de Netflix-website Tudum zei de maker van de serie, Eric Garcia, dat het idee van een overval midden in een storm werd geïnspireerd door een waargebeurd voorval in 2012.

Overval tijdens een orkaan


"Het is losjes gebaseerd op iets dat had kunnen gebeuren", legde hij uit. "Na de orkaan Sandy stond $70 miljard aan obligaties onder water in de kelder van de DTCC, een groot clearing-bedrijf dat eigendom is van een aantal grote banken. In mijn hoofd bedacht ik: 'Nou, dat is een perfecte dekmantel voor een overval!'".

Orkaan Sandy trof in 2012 de oostkust van de Verenigde Staten en veroorzaakte overstromingen in de ondergrondse kluis van de Depository Trust & Clearing Corp. Het bedrijf weigerde om bekend te maken hoeveel schade er precies was, maar volgens hen was het een zeer klein percentage en kon het meeste hersteld worden.

In Kaleidoscope wordt de storm gebruikt als dekmantel om een overval te plegen. Voormalig dief Leo Pap stelt een team samen om tijdens een orkaan een onmogelijke overval te plegen. Ze willen $7 miljard aan geheime obligaties stelen die eigendom zijn van een crimineel imperium uit een ondergrondse kluis.

Kaleidoscope is vanaf 1 januari 2023 te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen