Laatste aflevering 'The Big Bang Theory' was groot tranendal

Tijdens de opnames van de laatste aflevering van de serie kon bijna niemand het droog houden.

Bas de Kramer, 01-01-2023 12:47

The Big Bang Theory ging 12 seizoenen lang over het wel en wee van Sheldon Cooper, gespeeld door Jim Parsons, en zijn nerdy vrienden. Uiteindelijk was het Parsons zelf die er na 12 jaar mee wilde stoppen. De opnames van de laatste aflevering waren vervolgens behoorlijk emotioneel.
De mededeling dat Parsons zou stoppen kwam redelijk abrupt. De overige acteurs voelden wel aan dat dit waarschijnlijk niet alleen het afscheid van Parsons was maar waarschijnlijk ook van de hele serie. Toen de acteurs het plotselinge nieuws ontvingen, was het op dat moment dan ook lastig om het zomaar even te verwerken.

Cuoco in tranen

Het bleek uiteindelijk moeilijk voor alle acteurs om door de laatste scènes heen te komen, waarbij Kaley Cuoco, die Penny speelde, echte tranen had tijdens het filmen.

Sheldon's toespraak

Ondanks dat het zijn eigen keuze was, was de laatste aflevering voor Parsons ook niet eenvoudig. Sheldon houdt in de laatste aflevering een toespraak waarin hij, die normaliter zo sarcastisch is, toch flinke waardering toont voor al zijn vrienden en hen bedankt, verwijzend naar hen als de 'grootste groep vrienden die iemand ooit heeft gehad'. Tijdens de toespraak richting Sheldon zich ook tot maatje Howard die hij eindelijk astronaut noemde.

Astronaut

Het zijn van astronaut is waar Howard het meest trots op was, en het was mooi om te zien dat dit door Sheldon erkent werd. In de scène is duidelijk te zien dat Jim Parsons hier echt even moeite heeft om zich door de scène heen te worstelen.


Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max
Lees meer over: the big bang theory, hbo max, simon helberg, howard Wolowitz, kaley cuoco, jim parsons

Populair nieuws