search

Ons nieuws van zondag 1 januari 2023

Streaming in 2023: prijsverhogingen en meer advertenties
Series / Nieuws

Streaming in 2023: prijsverhogingen en meer advertenties

Na de intiële opkomst van bestelde tv-series, streven de grote spelers naar een nieuw evenwicht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Streaming-diensten maakten in eerste instantie een enorme groei door. Verlies van abonnees, toename van competitie en hoge productiekosten van series betekent verandering van aanpak. Wall Street analysten zijn van mening dat in 2023 en 2024 de koerswijziging vaste vorm gaat krijgen.

De stap richting stabilisatie zal in 2023 gezet worden. Als eerste worden er minder series besteld, waardoor het consumentenaanbod zal verminderen. Dat is echter niet het enige.

Netflix


Netflix gaat kosten in rekening brengen voor het delen van passwords. Dit is momenteel getest in de Verenigde Staten tegen de prijs van $ 2,99. Verder gaat Netflix voort op het pad van niet-Engelstalige series en het ontwikkelen van games. Tot slot gaat het bedrijf ook wereldwijde livestreams aanbieden, waarbij de comedy special van Chris Rock op 4 maart 2023 de allereerste is.

Disney+


Disney+ heeft het voordeel dat zij de streaming-tak zijn van het gigantische Disney. Topman Bob Iger wil Disney+ winstgevend maken, aangezien deze dat op dit moment niet is. Eén manier om dit te doen is door Disney-films zo spoedig mogelijk na de bioscoop-première op Disney+ aan te bieden. Prijsverhogingen liggen ook op tafel aangezien dit lange tijd juist niet gedaan is door de streaming-aanbieder.

HBO Max


Sinds het moederbedrijf Warner Bros Discovery een fusie in gang heeft gezet tussen HBO Max en Discovery+, heeft topman David Zaslav het mes gezet in de nodige series. Tevens is een prijsverhoging doorgevoerd, wat wellicht ook gaat spelen wanneer de fusie helemaal rond is. Nu deze klappen gevallen zijn, heeft Zaslav aangegeven interesse te hebben in het uitbouwen van de 'Harry Potter' en 'Superman' franchise.

Prime Video


Onderdeel van het giga-bedrijf Amazon, betreft het ook hier een streaming-dienst die onderdeel uitmaakt van een groter geheel. Buiten Nederland biedt Amazon de streaming niet apart aan maar als onderdeel van een groter abonnement. Dit abonnement is in prijs verhoogd, tevens wil Prime Video zich richten op het behouden van het publiek dat men nu heeft weten te trekken.

Tot slot is het zo dat, met uitzondering van Prime Video, deze aanbieders ook adverteerders inzetten teneinde hun kosten behapbaar te maken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste aflevering 'The Big Bang Theory' was groot tranendal
Series / Nieuws

Laatste aflevering 'The Big Bang Theory' was groot tranendal

Tijdens de opnames van de laatste aflevering van de serie kon bijna niemand het droog houden.

The Big Bang Theory ging 12 seizoenen lang over het wel en wee van Sheldon Cooper, gespeeld door Jim Parsons, en zijn nerdy vrienden. Uiteindelijk was het Parsons zelf die er na 12 jaar mee wilde stoppen. De opnames van de laatste aflevering waren vervolgens behoorlijk emotioneel.

De mededeling dat Parsons zou stoppen kwam redelijk abrupt. De overige acteurs voelden wel aan dat dit waarschijnlijk niet alleen het afscheid van Parsons was maar waarschijnlijk ook van de hele serie. Toen de acteurs het plotselinge nieuws ontvingen, was het op dat moment dan ook lastig om het zomaar even te verwerken.

Cuoco in tranen


Het bleek uiteindelijk moeilijk voor alle acteurs om door de laatste scènes heen te komen, waarbij Kaley Cuoco, die Penny speelde, echte tranen had tijdens het filmen.

Sheldon's toespraak


Ondanks dat het zijn eigen keuze was, was de laatste aflevering voor Parsons ook niet eenvoudig. Sheldon houdt in de laatste aflevering een toespraak waarin hij, die normaliter zo sarcastisch is, toch flinke waardering toont voor al zijn vrienden en hen bedankt, verwijzend naar hen als de 'grootste groep vrienden die iemand ooit heeft gehad'. Tijdens de toespraak richting Sheldon zich ook tot maatje Howard die hij eindelijk astronaut noemde.

Astronaut


Het zijn van astronaut is waar Howard het meest trots op was, en het was mooi om te zien dat dit door Sheldon erkent werd. In de scène is duidelijk te zien dat Jim Parsons hier echt even moeite heeft om zich door de scène heen te worstelen.



Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emotionele 'That '90s Show' is "een waar geschenk"
Series / YouTube

Emotionele 'That '90s Show' is "een waar geschenk"

Meer nog dan ooit zijn Red en Kitty Forman het hart van de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
That '90s Show is bijna terug! En het belooft een bijzonder seizoen te worden. Met een nieuwe cast, die ondersteund wordt door oude bekenden kan het niet anders dan gevoelens met zich mee brengen.

Interview in de stoel


Netflix komt met een korte video waarin Kurtwood Smith (Red Forman) en Debra Jo Rupp (Kitty Forman) geïnterviewd worden terwijl ze in de make-up zitten.

"Het is een waar geschenk om weer terug te zijn," vindt Debra Jo Rupp. Als ze het over de reünie met de "kinderen", die inmiddels zelf volwassen zijn, heeft raakt ze emotioneel.

"Het was alsof er geen tijd is verstreken. We hebben elke week een kleine mini-reünie. Het is geweldig," aldus Rupp.



Verschil moet er zijn


That '90s Show lijkt niet in alles op zijn voorganger. Hoewel Debra Jo Rupp en Kurtwood Smith het middelpunt van de serie zijn, zullen zij en de terugkerende castleden, waaronder Topher Grace, Mila Kunis, Ashton Kutcher, Wilmer Valderrama en Laura Prepon, slechts ondersteunden rollen spelen en de nieuwe cast vrij laten in hun eigen avonturen.



That '90s Show verschijnt op 19 januari op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doom Patrol' geeft antwoord op die éne prangende vraag
Series / Nieuws

'Doom Patrol' geeft antwoord op die éne prangende vraag

'Doom Patrol' geeft een verrassend simpel antwoord op een belangrijke vraag

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwste aflevering van het vierde seizoen van Doom Patrol heeft een grotere impact dan iedereen kan bedenken - en gaf meteen antwoord op een belangrijke vraag.

Consequenties


In de laatste aflevering van seizoen vier, getiteld Youth Patrol, zien we wat de gevolgen zijn wat Dr. Janus' (Timeca Seretti) acties, die Rita (April Bowlby) lange tijd bewusteloos maakten.

April is nu plotseling jaren ouder, heeft meer rimpels en grijze haren. Nu blijkt dat Dr. Janus haar lange levensduur heeft gestolen.

Iets dat Dr. Niles Calder (Timothy Dalton) aan al zijn projecten, behalve Rouge, gegeven had: een klein stukje van de god Immortus.



Opkomst van Immortus


Met de opkomst van god Immortus wordt al een tijdje gespeeld dit seizoen. Showrunner Jeremy Carver zegt dat de komst van Immortus gelijktijdig gebeurt met het andere noodgeval waarmee het Doom Patrol-team moet omgaan: de "Buttpocalypse".

"De zoektocht naar Immortus en wat het kost om hem te stoppen betekent dat er veel mysteries boven water komen. Mysteries die soms al seizoenen lang om een antwoord smeken. Het zal zorgen dat de leden van Doom Patrol zichzelf en hun bestaan beter leren te begrijpen," aldus Carver.

Naast de "zombie butts" en de god Immortus zullen ook nog andere schurken verschijnen.

Iedere donderdag


Nieuwe afleveringen van seizoen vier van Doom Patrol verschijnen elke donderdag. De eerste drie seizoenen zijn ook op HBO Max te zien.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Iron Fist'-acteur wil Netflix-serie rechtzetten in het Marvel Cinematic Universe
Series / Nieuws

'Iron Fist'-acteur wil Netflix-serie rechtzetten in het Marvel Cinematic Universe

Jones: "Ik zou het geweldig vinden om de critici te bewijzen dat ik het kan"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is alweer even geleden dat Danny Rand, de Onsterfelijke Iron Fist op Netflix te zien was. Toch is acteur Finn Jones nog niet klaar met het personage.

Mezelf bewijzen


"Ik geef enorm veel om Danny Rand," zegt Jones in gesprek met Geekscape, "ik geloof in het personage, ik geloof dat er nog veel meer in zit. Ik hou van het 'underdog'-verhaal, ik zou het geweldig vinden om al die motherf*ckers hun ongelijk te bewijzen."

Marvel's slechtste tv-serie


Het zit Iron Fist niet mee. Vorig jaar werd de serie nog verkozen tot slechtste Marvel tv-serie ooit. En toch heeft de serie ook hoogtepunten. Zoals het introduceren van Jessica Henwick als Colleen Wing.



Daredevil


Ondertussen is Jones wel heel blij voor collega Charlie Cox.

"Ik ben echt heel erg blij dat Charlie zijn baan terug heeft. Dat hij weer Daredevil is. Ik denk dat hij fantastisch is in die rol en ik kan niet wachten om hem weer op tv te zien," zegt Jones enthousiast.



Terugkeer?


Jones zou dus enorm graag terug willen keren als Danny Rand / Iron Fist.

"Maar dat zou dan wel zowel creatief als verhaaltechnisch moeten kloppen. Een 'Heroes for Hire'-serie zou bijvoorbeeld geweldig zijn."

Wil je meer zien van Danny Rand / Iron Fist? De twee seizoenen van de serie kun je op Disney+ bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel's 'Loki' wordt in 2e seizoen nog bruter en enorm surrealistisch
Series / Nieuws

Marvel's 'Loki' wordt in 2e seizoen nog bruter en enorm surrealistisch

Ravonna weet alvast te vertellen dat het tweede seizoen er nog een schepje bovenop doet.

Het tweede seizoen van Loki is momenteel in productie en ster uit de serie Gugu Mbatha-Raw deelt alvast wat inside informatie over de serie. In een interview weet ze te vertellen dat het tweede seizoen enorm surrealistisch zal zijn en nog bruter dan voorheen.

In de serie speelt Mbatha-Raw de rol van Ravonna Renslayer. Na het spannende einde van het eerste seizoen vragen fans zich af wanneer ze zowel haar als Tom Hiddleston weer kunnen terug zien in een nieuw seizoen. Het tweede seizoen staat gepland om in de zomer van 2023 uit te komen en volgens de actrice is het het wachten waard.

Groter en beter dan de eerste afleveringen


Mbatha-Raw vertelt ook dat de fans echt verwend zullen worden. De makers pakken in het tweede seizoen echt uit en nemen de kijker mee op een onvergetelijke reis. Er werd haar door de grote baas van Marvel Kevin Feige wel op het hart gedrukt om niet te veel details weg te geven omdat ze willen dat de kijkers verrast gaan worden.

Haar rol in de serie is er een van een zeer complexe schurk. Ze heeft haar eigen normen en waarden en gelooft oprecht dat wat zij doet goed is. Ze denkt totaal niet dat wat ze doet kwaadaardig is en dat haar missie in het teken is van het algemeen belang.

Kijk alle afleveringen van Loki op Disney+





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat betekent de 'Blood and Cheese'-verhaallijn voor 'House of the Dragon' seizoen 2?
Series / Nieuws

Wat betekent de 'Blood and Cheese'-verhaallijn voor 'House of the Dragon' seizoen 2?

Met het tweede seizoen in de maak vragen fans af hoe het zit met twee bekende personages.

De eerste spin-off van Game of Thrones zit er op en men kan gerust stellen dat HBO met House of the Dragon een hit heeft. In het tweede seizoen zullen kijkers meer te weten komen over de personages Blood en Cheese die ook in de boeken voorkomen.

House of the Dragon is grotendeels gebaseerd op het boek Fire & Blood van schrijver George R.R. Martin. Het is enigszins opmerkelijk te noemen dat er gevraagd wordt naar bloed en kaas in de verhalen maar het zijn dus bijnamen voor twee personages die op wraak belust zijn tegen de tirannie van de gevestigde orde, onder leiding van Queen Alicent.

Kijkers zullen niet teleurgesteld zijn


Schrijver van de serie Sara Hess werd gevraagd of de twee personages hun opwachting in seizoen twee zullen maken. Het enige wat ze hierop zei was: "Ik denk niet dat je teleurgesteld zal zijn". Verder ging ze er niet op in maar fans kunnen er van uit gaan dat het prangende moment uit het boek behandeld zal worden.

Liefhebbers van alles wat met Game of Thrones te maken heeft zullen waarschijnlijk alleen nog maar kunnen uitkijken naar het tweede seizoen van House of the Dragon. Er lopen al een tijd meerdere projecten, zoals een spin-off met Jon Snow in de hoofdrol, alleen staat er nog niks concreet op de planning.

Voorlopig nog genieten van het eerste seizoen House of the Dragon dus. Kijk alle afleveringen op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eiland 'Glass Onion' te koop op vastgoedwebsite voor $450 miljoen
Films / Nieuws

Eiland 'Glass Onion' te koop op vastgoedwebsite voor $450 miljoen

Het prachtige futuristische privé-eiland uit \'The Knives Out\'-reeks te koop aangeboden.

Het tweede deel van 'The Knives Out'-reeks met Benoit Blanc, gespeeld door Daniel Craig, in de hoofdrol, scoort weer verschrikkelijk goed op Netflix. In Glass Onion: A Knives Out Mystery probeert Blanc weer een moord op te lossen. Dit keer op een Grieks privé-eiland met daarop een prachtig huis. Het geheel is nu aangeboden op de bekende vastgoedwebsite Zillow.

Het huis, het eiland en de bekende 'Glass Onion' staan nu 'te koop' op Zillow voor een bedrag van 450 miljoen dollar! Daarbij horen onder andere de 17 slaapkamers, 22 badkamers, 6 zwembaden en een privéstrand.

Zie hier de fantastische aanbieding op Zillow.

Stunt


Helaas is dit geen echte verkoop, het blijkt een marketingstunt te zijn van Netflix die weer wat extra aandacht dient te trekken voor de film.

Sterrencast


De sterrencast van de film bestaat naast de charmante detective Blanc (Daniel Craig) uit onder andere Kate Hudson, Dave Bautista, Jessica Henwick, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Madelyn Cline, Janelle Monáe en Edward Norton.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.