search
HBO-serie 'The Last of Us' is fiks duurder dan 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

HBO-serie 'The Last of Us' is fiks duurder dan 'Game of Thrones'

Het budget van de aankomende The Last of Us-serie is een stuk hoger dan het geld waarmee Game of Thrones aan de slag mocht.

Het duurt niet lang meer voordat fans van de videogame The Last of Us het originele verhaal uit 2013 op een volledig nieuwe manier kunnen ervaren. Een The Last of Us tv-serie op HBO Max staat voor de deur, en het belooft een spektakel te worden.

Hoewel de serie natuurlijk nog steeds tegen kan vallen, zal het in ieder geval niet komen door een gebrek aan budget. HBO heeft namelijk flink uitgepakt, met een budget waar zelfs Game of Thrones niet aan kon tippen!

Budget The Last of Us


Volgens recente bronnen kostte de ontwikkeling van het eerste seizoen van The Last of Us meer dan 100 miljoen dollar. Aangezien er negen afleveringen in het eerste seizoen zitten, is dat sowieso al meer dan 11 miljoen dollar per aflevering! Dat is niet misselijk.

De productie van The Last of Us had daarmee te maken met een groter budget dan voor de eerste vijf seizoenen van Game of Thrones beschikbaar werd gesteld.

Voor het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones werd echter meer geld opzij gelegd. Het seizoen, dat uit zes afleveringen bestond, kostte zo'n 90 miljoen dollar om te maken. Dat is gemiddeld 15 miljoen dollar per aflevering.

The Last of Us gaat 15 januari van start op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen