search
Dit is de juiste kijkvolgorde van 'Breaking Bad' en 'Better Call Saul'
Series / Nieuws

Dit is de juiste kijkvolgorde van 'Breaking Bad' en 'Better Call Saul'

Wat is de juiste kijkvolgorde voor het gehele 'Breaking Bad'-universum?

De Breaking Bad-prequel Better Call Saul is uniek in zijn soort, want het gebeurt niet vaak dat een spin-off even goed of zelfs beter is dan het origineel. Toch levert het ook bepaalde vragen op, want wat is nou de juiste volgorde om het Breaking Bad-universum te bekijken?

Het Breaking Bad-universum bestaat tot nu toe uit twee series. Daarnaast is er ook een film, genaamd El Camino: A Breaking Bad Movie. De tijdlijn is niet eenvoudig, want de spin-off Better Call Saul heeft inmiddels meer afleveringen dan de originele serie. De spin-off begon als prequel, maar is inmiddels ook uitgegroeid tot een vervolg op de serie door te laten zien hoe het met Saul gaat na Breaking Bad.

Niet chronologisch


Het is zeker mogelijk om Breaking Bad, Better Call Saul en El Camino op perfect getimede chronologische volgorde te kijken. Er zijn namelijk lijsten die iedere aflevering van de serie op chronologische volgorde geplaatst hebben. Maar dit doet wel af aan de gestroomlijnde kijkervaring die je hebt bij het kijken van één serie. Ook zijn er in de afleveringen vaak tijdsprongen, wat dit wel erg ingewikkeld maakt.

Uiteindelijk kun je voor de optimale kijkervaring het beste beginnen met Breaking Bad. Het verhaal begint namelijk met Walter White, waar alle personages omheen draaien. Je leert als kijker de personages goed kennen en weet waar ze voor staan. Daarna kun je het beste verder gaan met El Camino, want deze film speelt zich direct na de gebeurtenissen uit de originele serie af. Als afsluiter kijk je Better Call Saul, waar de wereld die je nu al kent beter uitgewerkt wordt.

Breaking Bad, Better Call Saul en El Camino: A Breaking Bad Movie zijn allemaal te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen