search
Zo zal het verhaal van Ash eindigen binnen de Pokémon-wereld

Zo zal het verhaal van Ash eindigen binnen de Pokémon-wereld

Gedurende de finale keren enkele geliefde personages uit het eerste seizoen terug.

Mitchell van Vuren
Het einde van een tijdperk is nabij: deze maand worden de laatste avonturen van Ash Ketchum uitgezonden. Na 25 jaar eindigt zijn verhaal in de wereld van Pokémon. Nu weten we eindelijk wat er hem tijdens deze laatste afleveringen te wachten staat. Zal hij ze dan eindelijk allemaal vangen?!

The Pokémon Company doet de fans nog een laatste gunst door terug te keren naar de personages, die de kijkers van het eerste seizoen zo goed kennen. Ash en Pikachu zullen namelijk in de laatste twee afleveringen weer worden bijgestaan door Misty en Brock.

De allereerste aflevering van de kinderserie stamt uit 1997 en laat zien hoe de lange tocht van Ash begint om als trainer zoveel mogelijk Pokémon te vangen. In het eerste seizoen moet hij onder andere strijden tegen Misty en Brock, maar later vergezellen ze hem op zijn reis als zijn vrienden. Geregeld kwamen de personages nog terug in nieuwe seizoenen en zijn nu dus nog voor een laatste keer te zien tijdens de finale.

Wat staat ons te wachten in de laatste twee afleveringen?


Vanaf 17 januari zullen de laatste twee afleveringen worden uitgezonden op de Japanse televisie. Daarin zal naar verluidt Ash Misty per ongeluk tegenkomen terwijl zij een Clauncher probeert te vangen. Een week later zal in de laatste aflevering Brock worden gered wanneer hij wordt ontvoerd door een Hatterne.

Het oude introductiefilmpje zal tevens te zien zijn. Deze is speciaal voor de finale opnieuw opgenomen. Hierna zal het gelukkig niet afgelopen zijn voor Pokémon. In nieuwe seizoenen zal Ash worden vervangen door twee nieuwe hoofdpersonen met dezelfde missie: Liko en Roy.

In Nederland zal er geen directe uitzending zijn, maar de afleveringen zullen vast en zeker al snel op het internet verschijnen voor het wereldwijde fandom.

Bekijk op instagram


Aanbevolen artikelen