Actrice Claire Foy haalt uit naar Matt Smith in 'House of the Dragon': "Walgelijk"

Actrice Claire Foy haalt uit naar Matt Smith

Claire Foy kon de scènes van Daemon in 'House of the Dragon' maar moeilijk aanzien.

Nina Beerendonk, 10 januari 2023 15:32

Actrice Claire Foy was samen met Matt Smith te zien in de eerste twee seizoenen van The Crown. Nu heeft ze onthuld dat ze het maar moeilijk vond om naar haar voormalige tegenspeler te kijken in House of the Dragon.
In seizoen 1 en 2 van The Crown portretteerde Foy koningin Elizabeth. Daarbij werkte ze samen met Smith, die de rol van haar man prins Philip speelde. De jonge prins die Smith speelde was hooghartig, zelfvoldaan en zelfs een beetje bedreigend. Dit was één van de redenen voor showrunner Ryan Condal om hem te kiezen voor de rol in House of the Dragon.

Walgelijke scènes

Het spreekt echter voor zich dat de acties van Daemon vele malen heftiger waren dan die van Philip. Foy vond de daden van het personage dan ook moeilijk aan te zien: "Ik heb seizoen 1 helemaal bekeken", vertelde ze in een podcast. "Er was enorm veel toewijding voor nodig, die tegen het einde afnam".

"Ik was een zeer toegewijde vriend van zijn personage, maar ik was het in veel scènes niet met hem eens. En toen moest ik Smith vertellen dat ik ze walgelijk vond om naar te kijken".

Foys reactie is natuurlijk vrij logisch. Hoewel prins Daemon Targaryen het ultieme internetvriendje is geworden, is hij een gecompliceerd personage dat in staat is tot behoorlijk afschuwelijke daden. En het feit dat fans het leuk vonden om ernaar te kijken, suggereert dat Smith geweldig werk heeft geleverd door zo'n complex personage te spelen.

House of the Dragon is te zien op HBO Max.


Lees meer over: House of the Dragon, The Crown, Claire Foy, Matt Smith

Populair nieuws