Uit welke films en series ken je Jenna Ortega (Wednesday) nog meer?

Uit welke films en series kennen we Jenna Ortega?

Uit welke films en series kennen we Wednesday-ster Jenna Ortega eigenlijk nog meer?

Niels Arts, 20 januari 2023 17:38

Onlangs zagen we Jenna Ortega schitteren in Wednesday, maar dat was alles behalve de eerste rol voor deze pas twintigjarige actrice uit de Verenigde Staten.
De carrière van Jenna Ortega begonnen namelijk al op tienjarige leeftijd, toen ze in de serie Rob verscheen als een meisje in de aflevering "The Baby Bug". Ze viel blijkbaar in de smaak, want veel successen volgden snel.

Jenna Ortega's carrière zover

Sindsdien zagen we Ortega in ongeveer net zoveel films als tv-series, waarvan de namen jullie niet allemaal evenveel zullen zeggen. Een paar films steken er echter bovenuit.

Zo speelde ze de dochter van de vice-president in Iron Man 3 als haar eerste filmrol. In de jaren daarna speelde ze in films als Insidious: Chapter 2, After Words, Yes Day, The Fallout, Scream en Studio 666. Tevens staat ze op de lijst voor de aankomende films Scream VI, Finestkind, Miller's Girl en Winter, Spring, Summer, or Fall.

Op het gebied van tv-series heeft ze ook zeker niet stilgezeten. Zo zagen we haar in Days of Our Lives, Jane the Virgin, Stuck in the Middle, Elena of Avalor, Big City Greens, You, Jurassic World Camp Cretaceous en natuurlijk meest recentelijk in Wednesday.

Dat alles en meer op slechts twintigjarige leeftijd. Erg knap, en het betekent ongetwijfeld dat we de komende tientallen jaren nog veel van haar acteerwerk zullen zien. En het kan eigenlijk alleen maar beter worden!

Wednesday is nu te zien op Netflix.

Een trailer van Scream VI, waar Jenna Ortega dus ook in te zien zal zijn, is onlangs uitgekomen. Check het hier!

Lees meer over: Jenna Ortega, Netflix, Wednesday, films, series

Populair nieuws