Seizoen 2 van 'House of the Dragon' wordt straks compleet anders

2e seizoen 'House of the Dragon' wordt anders

Kijkers kunnen onder andere meer gevechten en strijd verwachten en minder tijdsprongen.

Glenn Walsh, 22 januari 2023 11:55

Toen House of the Dragon in augustus van het vorige jaar verscheen waren kijkers al snel enthousiast. De spin-off van Game of Thrones draait om de dynastie van de Targaryens en besloeg een grote tijdsperiode. Dat wordt komend seizoen wel anders.

De serie begon namelijk met het begin van de heerschappij van familie Targaryen in de kroning van koning Viserys. Het eerste seizoen liep van dat moment tot aan de opzet van de strijd wat de 'Dance of the Dragons' gaat heten, met de aanval op de zoon van Rhaenyra Targaryen. In het tweede seizoen wordt het een ware familie-oorlog.

Seizoen 2 blijft meer in het moment

Wat in ieder niet zal terugkeren in het tweede seizoen zijn de enorme tijdsprongen waarmee kijkers in het eerste seizoen bekend zijn geworden. Het was riskant van de makers om de tijdsprongen in de serie te schrijven daar kijkers snel gehecht raakte aan bepaalde acteurs. Vanwege het leeftijdsverschil moesten andere acteurs gecast worden.

Nu het verhaal zich heeft toegewerkt naar een enorm gespannen situatie zal het komende seizoen vooral verteld worden in een lineair opzicht. Acteurs Emma D'arcy en Olivia Cook behouden hun rol als ze beginnen aan de strijd die bijna het einde betekende van huis Targaryen. Het belooft groter, schokkender en bloederiger te worden dan ooit tevoren.

Kijk nu het eerste seizoen van House of the Dragon op HBO Max.

Lees meer over: House of the Dragon, Game of Thrones, Emma Darcy, Olivia Cooke, HBO, HBO Max

Populair nieuws