search
'The Last of Us' breekt mooi record voor HBO
Series / Nieuws

'The Last of Us' breekt mooi record voor HBO

Hoewel veel mensen het niet verwacht hadden, wordt 'The Last of Us' enorm goed ontvangen.

De eerste aflevering van The Last of Us werd de op één na grootste serie-première in meer dan tien jaar voor HBO. Nu heeft ook de tweede aflevering enkele grote records gebroken.

De tweede aflevering genaamd "Infected" trok zondagavond maar liefst 5,7 miljoen kijkers via HBO en lineaire uitzendingen, een aantal dat 22% hoger is dan de eerste aflevering vorige week. Dit is de grootste groei aan kijkcijfers in de tweede week voor een HBO Original-dramaserie in de geschiedenis van het platform.

Oude en nieuwe fans


"Onze focus was simpelweg om de best mogelijke bewerking van dit geliefde verhaal te maken voor een zo groot mogelijk publiek", zeggen uitvoerend producenten Craig Mazin en Neil Druckmann.

"We zijn dolblij om te zien hoeveel fans, zowel oude als nieuwe, The Last of Us in hun huizen en hun hart hebben verwelkomd".

Depeche Mode flink gestreamd


Door The Last of Us is er ook een enorme toename in streams voor Depeche Modes "Never Let Me Down Again". Het nummer van het album Music for the Masses kwam voor in de eerste aflevering als onderdeel van gecodeerde berichten.

Sinds de aflevering is het aantal keren dat het nummer is afgespeeld meer dan verdrievoudigd in on-demand Amerikaanse streams, met een toename van 220,5 procent in één nacht.

The Last of Us is iedere maandag te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen