search
Disney voorkwam dat de nieuwste 'Star Wars'-serie een 'F-bomb' inzette
Series / Nieuws

Disney voorkwam dat de nieuwste 'Star Wars'-serie een 'F-bomb' inzette

Andor gaf fans van Star Wars bijna de allereerste 'F-bomb' in de langlopende franchise.

Disney doet altijd goed zijn best om zijn franchises kindvriendelijk te houden, maar toch wist er bij een recente, succesvolle Star Wars-serie bijna een 'F-bomb' door te glippen.

Wellicht niet geheel verrassend dat dit bij Andor gebeurde, aangezien de serie een stuk volwassener is dan het meeste materiaal van Disney en al helemaal vergeleken met andere Star Wars-content.

'F-bomb' in Andor?


Waar zou die 'F-bomb' in Andor gezeten hebben dan? Voor wie de serie gezien heeft, is dat misschien logisch. In de allerlaatste aflevering van het eerste seizoen gaf Maarva Andor, de adoptiemoeder van Cassian Andor, een geweldige speech waar één woordje net wat anders had kunnen zijn.

De speech gaat ongetwijfeld de boeken in als een iconisch Star Wars-moment, met of zonder het scheldwoord. De speech zou eigenlijk eindigen met "Fuck the Empire!", iets wat ze zelfs gefilmd hebben.

Dat was het plan van showrunner Tony Gilroy, en ze hoopten er echt mee weg te komen. Maar helaas stapte toen Disney in om te zeggen dat dit helaas niet ging gebeuren. Uiteindelijk werd het dus "Fight the Empire", en de speech was nog steeds geweldig.

Andor is nu te zien op Disney Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen