search
De 'Star Wars'-serie 'Andor' is eigenlijk helemaal geen 'Star Wars'?
Series / Nieuws

De 'Star Wars'-serie 'Andor' is eigenlijk helemaal geen 'Star Wars'?

In een interview deelt Benjamin Caron waarom hij 'Andor' niet als 'Star Wars'-serie ziet.

Sinds Disney+ Lucasfilm overnam voor maar liefst $ 4 biljoen zijn er de nodige films en series gemaakt. Niet alles werd even enthousiast ontvangen, maar Andor wordt unaniem geprezen. Volgens regisseur Benjamin Caron heeft dit een bijzondere reden.

Caron sprak met Collider over zijn kijk op Andor en het onverwachte succes van de serie. De regisseur zag het niet als een 'Star Wars'-serie als zodanig. Voor hem was het gewoon een goed verhaal dat zich toevallig in het 'Star Wars'-universum afspeelt.

Geen lichtzwaarden


De regisseur vertelt: "Nergens zie je de geijkte Star Wars-symbolen. Er zijn geen lichtzwaarden, geen Force, en geen Darth Vader. Ik vergat helemaal dat dit 'Star Wars' was, begrijp je? Ik vond het gewoon een steengoede thriller, en dat is wat ik wilde maken. Die insteek moet je denk ik sowieso hebben".

De fans waarderen dat zij een serie hebben gekregen die nu eens andere hoeken van het universum verkent.

Geen superfan


Verder bekent Caron dat hij geen superfan is van 'Star Wars'. Dit vertelde hij ook aan showrunner Tony Gilroy: "Ik zei 'Tony, als je verwacht dat ik weet wat er allemaal speelt in 'Star Wars' dan moet ik je teleurstellen. Dat heb ik niet bijgehouden'''. Gilroy wilde dit juist. "Hij zocht iemand die niet zou proberen om een 'Star Wars'-serie te maken," aldus Caron.

Het tweede, en tevens laatste seizoen van Andor wordt momenteel gefilmd in Londen. Gilroy vond twee seizoenen afdoende om Cassian Andor's (Diego Luna) voorgeschiedenis een plek te geven in de wereld van 'Star Wars'.

Kijk Andor op Disney+.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen