search
'Tomb Raider' keert op verbazingwekkende wijze terug naar Netflix
Series / Nieuws

'Tomb Raider' keert op verbazingwekkende wijze terug naar Netflix

Ondanks de deal met Amazon gaan de makers nu ook in zee met Netflix.

Voor langere tijd leken Tomb Raider en Amazon twee handen op één buik, maar daar is nu verandering in gekomen. Netflix heeft namelijk zojuist de nieuwste Tomb Raider-game uitgebracht via haar mobiele app. Ook een animeserie over Lara Croft is in de maak.

Tomb Raider Reloaded is een top-down dungeon crawler, die op de verjaardag van Lara Croft is uitgebracht op iOS- en Android-apparaten. De mobiele game is nu te vinden onder het tabje 'Games' in de Netflix-app.

Tomb Raider is een franchise die oorspronkelijk startte met videogames, maar deze mobiele variant gaat duidelijk een andere kant op dan eerdere varianten. De avonturen van de schattenjager lijken nu veel meer op een cartoon en moet worden gespeeld als een top-down game.



Ook een animeserie in de maak


Naast een videogame is Netflix ook druk bezig met een animeserie, waarin Hayley Atwell de stem inspreekt van Lara Croft. De serie gaat verder na de gebeurtenissen van de beroemde reboot-trilogie die werd afgesloten met Shadow of the Tomb Raider.

De nieuwe Netflix-anime wordt geproduceerd door Dmitri M. Johnson (bekend van Sonic the Hedgehog), Stephan Bugaj, Howard Bliss, & Jacob Robinson voor Tractor Pants. Over een releasedatum is helaas nog niks bekend.

Lara Croft is over de jaren dus erg gegroeid en zal daar nog lang niet mee stoppen. Bekijk hieronder hoeveel er in twintig jaar tijd al heeft kunnen veranderen voor de heldin uit Tomb Raider.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen