search
Acteur uit 'Sherlock' zegt rol door nepotisme te hebben gekregen
Series / Nieuws

Acteur uit 'Sherlock' zegt rol door nepotisme te hebben gekregen

'Sherlock'-ster geeft toe hoe ze aan haar rol in de serie is gekomen.

Na jaren radiostilte over de populaire serie Sherlock komt een van de acteurs naar voren met een interessant perspectief. De acteur geeft namelijk goudeerlijk toe waar hij zijn rol aan verdiend heeft.

Sherlock is een Britse televisieserie gemaakt door Steven Moffat en Mark Gatiss, gebaseerd op de Sherlock Holmes canon van Sir Arthur Conan Doyle, maar dan geactualiseerd naar de moderne tijd. De show heeft tot nu toe 4 seizoenen.

Nepotisme


Tijdens een recente uitzending van de podcast Full Disclosure beweerde Amanda Abbington dat ze haar Sherlock-rol als Mary Watson kreeg omdat ze een relatie had met een van de sterren van de serie, John Watson-acteur Martin Freeman. Het paar scheidde in 2016.

"Omdat ik in die tijd bij Martin was, waren er veel beschuldigingen van nepotisme," legde Abbington uit. "Het is waar, dat was zo. Zowel Mark [Gatiss] als Steven [Moffat, de schrijvers van de show] zeiden dat ze probeerden uit te zoeken wie de beste persoon zou zijn om Mary te spelen en ze dachten dat het de persoon zou zijn die met hem uitging. Het was logisch. En we hadden aan veel dingen samengewerkt."

Dit is een vrij opvallend statement aangezien veel sterren niet durven toe te geven dat ze hun rol gekregen hebben door een aantal privileges. Ondanks haar kleine voorsprongetje heeft Abbington de rol gelukkig alsnog fantastisch vertolkt. Veel fans zouden zich niemand anders in de rol kunnen voorstellen.

Sherlock is te streamen op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen