Oorspronkelijke Joel uit 'The Last of Us' prijst het acteerwerk van Pedro Pascal

Pedro Pascal krijgt de goedkeuring en lof van niet zomaar iemand.

Glenn Walsh, 07-03-2023 13:41

De kijkers zijn zich inmiddels aan het opmaken voor de grote seizoensfinale van HBO's The Last of Us. In de oorspronkelijke videogame speelde (stem)acteur Troy Baker de rol van Joel. Hij vertelt niets meer dan lof te hebben voor het werk van Pedro Pascal.
In de de serie van HBO speelt Pascal de rol van Joel, naast de Britse actrice Bella Ramsey die de rol van Ellie speelt. Baker vond het een unieke ervaring om een andere acteur de rol over te zien nemen die hij ooit heeft laten ontstaan. Hij is vooral te spreken over de eigen interpretatie die Pascal heeft en er vooral zijn eigen versie van weet te maken.

Het is gelukkig geen na-aper

Hij vertelt er zelf over: "Wat ik vooral kon waarderen is dat Pascal niets probeerde na te apen van wat wij hadden gedaan. Hij (Pascal) is echt aardig en ontzettend goedgunstig. Mijn doel was, en ik heb dit al talloze keren gezegd, dat ik gewoon iemand zou zien die mij iets anders zou laten zien. Wat heb ik gemist? Welke steen heb ik niet opgeraapt?"

Het bleef niet alleen bij lof voor Pascal. Ook de rol van Tess in de eerste twee afleveringen van The Last of Us is Baker erg over te spreken. In de serie wordt de rol van Tess gespeeld door de Australische actrice Anna Torv (Fringe, Mindhunter). Zij nam de rol over van de stemactrice uit de videogame Annie Wersching, die recentelijk kwam te overlijden.

Kijk alle afleveringen van The Last of Us op HBO Max.

Lees meer over: The Last of Us, Troy Baker, Pedro Pascal, Bella Ramsey, Anna Torv, Annie Wersching, Fringe, Mindhunter, HBO, HBO Max

Populair nieuws