search
Leonardo DiCaprio incasseert flinke tegenslag voor ambitieuze televisieserie
Series / Nieuws

Leonardo DiCaprio incasseert flinke tegenslag voor ambitieuze televisieserie

De serie, aangekocht door Leonardo DiCaprio, verliest na Keanu Reeves nu nog een partner.

Alweer een flinke tegenvaller voor het prestigieuze project Devil in the White City. Hulu heeft laten weten niet langer door te gaan met de serie van Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio, en hoopt de serie door te schuiven naar een ander netwerk.

De serie wordt al langer gekweld door ellende. DiCaprio verwierf de rechten op de gelijknamige bestseller in 2010 en was van plan om de hoofdrol te spelen. Hij wist zelfs Martin Scorsese te paaien als regisseur voor een film, die beloofde van flink kaliber te worden.

Maar het project werd helaas omgezet naar een serie. De twee sterren gingen als uitvoerend producenten aan de bak om de serie van de grond te krijgen, maar dat ging niet per se gesmeerd.

Het ongelukkige verloop van de serie


Vele talenten uit Hollywood hebben geflirt met de serie, maar aannemen deed niemand uiteindelijk. Zo kwam Keanu Reeves heel dichtbij om de hoofdrol te spelen, en Todd Fields, de regisseur van TíR, was bijna de regisseur geweest van de volledige serie.

En nu laat ook Hulu het afweten als partner. Naar verwachting zullen DiCaprio en Scorsese trachten de serie te verkopen aan andere netwerken. Het duo heeft grote plannen samen, waaronder het project Killers of the Flower Moon dat later dit jaar wordt verwacht.



Waar gaat Devil in the White City over?


De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Erik Larson, dat zich afspeelt rondom de wereldtentoonstelling van 1893 in Chicago. Het verhaal volgt architect Daniel H. Burnham tijdens zijn beleving van een historisch evenement tegenover de ravage die seriemoordenaar Dr. H. Holmes aanrichtte in de stad.

Wanneer de serie eindelijk zal gaan worden verfilmd is nu zelfs nog minder zeker geworden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen