search
'The Last of Us' boekt een record met achtste aflevering
Series / Nieuws

'The Last of Us' boekt een record met achtste aflevering

Het was eigenlijk al te verwachten: 'The Last of Us' aflevering 8 heeft opnieuw een record gebroken.

Het is inmiddels bijna geen verrassing meer, maar toch blijft het indrukwekkend: The Last of Us heeft weer een record gebroken. Aflevering 8 van de serie werd namelijk weer ongelofelijk veel bekeken.

The Last of Us wist bij zijn debuut begin dit jaar onmiddellijk een enorm publiek te trekken. HBO verlengde de serie hierdoor zelfs voor een tweede seizoen, nog voordat het eerste voorbij was. En hoewel het waarschijnlijk leek dat de serie in de loop van de tijd alleen maar meer kijkers zou trekken, zijn deze getallen nog hoger dan ooit gedacht.

Nog een record in aantocht?


HBO heeft in een persbericht aangekondigd dat aflevering 8 van The Last of Us op de avond van release in totaal 8,1 miljoen kijkers trok op HBO en HBO Max. Om maar even te benadrukken hoe indrukwekkend dit aantal is: dat is een toename van 74%, vergeleken met de pilot-aflevering die half januari werd uitgezonden.

Kijkers zitten dus duidelijk iedere week klaar voor een nieuwe aflevering. Gezien dit kijkpatroon zou aflevering 9 zelfs nog hogere getallen moeten bereiken. Afsluitende afleveringen trekken daarbij ook nog meestal de meeste kijkers. Er zit dus hoogstwaarschijnlijk nog een record aan te komen.

De laatste aflevering van The Last of Us seizoen 1 is vanaf maandag te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen