Het einde van 'The Last of Us' aflevering 8 is zoveel beter dan in de game

Ellie is in de serie echt een stuk gevaarlijker dan in de game.

Adrienne Koolen, 10-03-2023 11:51

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Het is ondertussen al best bekend dat The Last of Us op sommige punten afwijkt van de game. Het verhaal blijft grotendeels wel hetzelfde, maar de uitwerking is soms gewoon net wat anders. Zo ook op het einde van aflevering 8.
Elke keer als er een verandering aangebracht wordt, heeft de serie daar een goede reden voor. Het is vaak om het verhaal iets soepeler te laten verlopen, om meer aandacht te geven aan de wereld of voor de groei van een personage.

Dit laatste was het geval voor de verandering van de aflevering "When We Are In Need". De aflevering laat zien hoe Ellie, terwijl ze voor Joel aan het zorgen is, meegenomen wordt naar een kannibalistische groep overlevenden.

Ellie's gewelddadige hart

Op het einde van de aflevering is Ellie in een gevaarlijk gevecht met de leider van de groep, David. In de game komt Joel binnen en stopt hij Ellie wanneer ze haar woede loslaat op David.

In de serie is Joel nergens te zien in die scène en stopt Ellie zichzelf van het vermorzelen van Davids schedel. Pas wanneer ze buiten is, valt ze in de armen van Joel, die op dat moment geen idee heeft van wat Ellie precies gedaan heeft.

Connectie met The Last of Us: Part II

Deze verandering was een controversiële zet, maar uiteindelijk wel een hele sterke. Het zet de toon voor de beslissingen die Ellie nog gaat nemen in het tweede deel van de game.

Bekijk hieronder de trailer voor aflevering 8 en stream The Last of Us op HBO Max.

Lees meer over: The Last of Us, Pedro Pascal, Bella Ramsey, Troy Baker, Fireflies, Bill, Frank, Joel, Ellie, Gabriel Luna, Lev, Ian Alexander, Perry, Jeffrey Pierce, Kathleen, Riley, Storm Reid, Neil Druckmann, Craig Mazin, Anna, Ashley Johnson

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix