search
Gruwelijke scène in 'The Last of Us' werd weggelachen en dit is waarom
Series / Nieuws

Gruwelijke scène in 'The Last of Us' werd weggelachen en dit is waarom

Eén van de meest afgrijselijke scènes in \'The Last of Us\' was reden tot vermaak.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tijdens het 'Creator to Creator'-gesprek hebben de makers van The Last of Us gepraat over het maken van deze hitserie. Hoofdrolspelers Pedro Pascal en Bella Ramsey spraken met Craig Mazin, Neil Druckmann en PlayStation-topman Asad Qizilbash over het maken van de serie.

Je kunt een game natuurlijk niet letterlijk 'vertalen', iets waar Mazin en Druckmann zich bewust van zijn. In het ronde tafel-gesprek deden zij hun visie uit de doeken. Tevens kwam het spelen van emotioneel zware scènes aan bod, in het bijzonder Ellie's wraak op David.

De rol van geweld


Mazin vertelt hoe zij geweld in The Last of Us zagen: "Geweld in een game maakt het spannend, maar in een serie stompt het alleen maar af. Daarom kozen we een bepaalde invalshoek voor de serie. We portretteren Joel als iemand die een gewelddadige kant heeft. Deze kant komt echter pas boven door de apocalypse. Ellie heeft dit trekje ook, waardoor ze elkaar begrijpen op dat vlak".

Vertraagde opnames


Pascal merkt op dat hijzelf en Ramsey alle ruimte kregen om deze ingewikkelde mentaliteit goed te spelen. "We hadden een humaan schema, zogezegd," aldus de acteur. Ook maakten de acteurs behoorlijk wat grappen onder elkaar tijdens de opnames. Dit gebeurde vooral wanneer er emotioneel zware stukken gefilmd moesten worden, wat de pittige scènes uiteindelijk alleen maar ten goede kwam. "Er werd veel gelachen, in die mate dat het de opnames vertraagde," merkt Mazin droog op.

Contrast game en serie


De scène waarin Ellie de griezelige David (Scott Shepherd) in zelfverdediging doodt is een sterk voorbeeld van het overbrengen van extreme en ingewikkelde emoties. In de game rent Joel het brandende restaurant binnen en treft Ellie daar aan. In de serie werd dit echter op een andere manier gebracht. Een praktische reden is natuurlijk dat emotionele scènes filmen in een vuurzee gevaarlijk is, maar het was duidelijk niet het enige.

"Het is ons gelukt"


Nadat Ellie weet te ontkomen aan de enge sekteleider, loopt ze verdwaasd en in shock naar buiten, de sneeuw in. Joel vindt haar daar, en pakt Ellie van achteren vast. Het duurt even voordat het tot de angstige Ellie doordringt dat ze niet langer in gevaar is. Het weerzien is dus opgebouwd en de emotie komt hierdoor beter over op de kijker. Druckmann: Toen ik het uiteindelijke resultaat zag, pauzeerde ik de scène. Ik stuurde Craig een bericht met 'het is ons gelukt'".

Het is duidelijk dat het verhaal met zorg en inzicht in de personages is overgebracht op het scherm. Het is nu nog even wachten op de laatste aflevering en wat deze de kijkers gaat brengen.

Kijk The Last of Us op HBO Max.




Aanbevolen artikelen