search
Om deze reden weigerde Jenna Ortega bijna haar 'Wednesday'-rol
Series / Nieuws

Om deze reden weigerde Jenna Ortega bijna haar 'Wednesday'-rol

Jenna Ortega weigerde bijna de rol die haar tot de meest viral actrice van het moment maakte...

Hoewel Jenna Ortega al een paar rollen had gehad voor ze de hoofdrol speelde in de Netflix-serie Wednesday, was het haar rol als Wednesday die zorgde voor haar grote doorbraak. Nu heeft Ortega in een interview uitgelegd waarom ze de rol bijna niet had aangenomen.

Wednesday was een belangrijk startpunt voor de carrière van Ortega, aangezien ze in korte tijd van een opkomende actrice naar een begrip ging. Bovenop haar iconische rollen in de Netflix-serie en de nieuwe film Scream VI, maakte Ortega afgelopen weekend ook haar debuut als Saturday Night Live-host.

Liever film dan tv


In een recent interview beschrijft Ortega hoe ze bijna de rol van Wednesday Addams afwees, vanwege haar groeiende filmcarrière:

"Ik had de e-mail ontvangen, maar wees het af. Ik had zoveel tv gedaan in mijn leven, het enige wat ik ooit heb willen doen is film. Ik was bang dat door mee te doen aan een ander televisieprogramma, dit me zou kunnen belemmeren om andere rollen te doen die ik echt wilde en waar ik om geef".

Ortega was voor haar break-out-rol inderdaad vooral op tv te zien. Na verschillende eenmalige rollen als kind, speelde Ortega als tiener in de Disney Channel-serie Stuck in the Middle. Ze speelde ook de jonge Jane in 30 afleveringen van de CW-serie Jane the Virgin, voordat ze begon met drama- en horrorfilms, als The Fallout, X en Scream VI.

Volgens Ortega is de aantrekkingskracht van de visionaire regisseur Tim Burton wat haar er uiteindelijk toe heeft aangezet om de rol van Wednesday te accepteren. Wednesday is te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen