search
Deze 'South Park'-afleveringen moet je gezien hebben volgens Imdb
Series / Nieuws

Deze 'South Park'-afleveringen moet je gezien hebben volgens Imdb

Wie een aflevering van 'South Park' opnieuw wil zien kan voor het gemak de Imdb-ranglijst erbij pakken.

Toen de animatieserie South Park in 1997 begon, was deze in meerdere opzichten grenslverleggend. Wat vooral opviel was het feit dat de hoofdpersonages totaal lak hadden aan wat normaal gesproken als fatsoenlijk wordt gezien.

Gepaard met een flinke dosis satire heeft South Park inmiddels animatiegeschiedenis geschreven. Hieronder tref je drie afleveringen uit de Imdb-lijst, inclusief waarderingen. De hele lijst kun je hier bekijken.

Coon vs. Coon and Friends


In de eerste vijf seizoenen van de serie gebeurt het steevast dat Kenny op een gruwelijke manier aan zijn einde komt. Gek genoeg was hij gewoon weer in de daaropvolgende aflevering te zien, en leek iedereen zijn dood vergeten.

De reden van Kenny's onsterfelijkheid wordt in deze aflevering onthuld. Coon vs. Coon and Friends is het slot van een drieluik. De twee voorgaande delen zijn Coon 2: Hindsight en Mysterion Rises. Je kunt de aflevering echter ook los van de andere twee bekijken.

Plaats: 98
Score: 8,3

Woodland Critter Christmas


Stan komt een groep pluizige pratende dieren tegen in het bos. Dit zijn onder andere een beer, een wasbeer, een eekhoorn en een konijn. Ze zijn bezig om hun kerstboom op te tuigen en willen hierbij graag Stan's hulp. Ware het niet dat de pluizige diertjes satanisten zijn en hun boom bedoeld is voor de antichrist. Het is kortom een kerstaflevering in South Park-stijl.

Plaats: 7
Score: 9,1

Scott Tenorman Must Die


Deze aflevering wordt over het algemeen als één van de beste maar ook als één van de meest duistere van South Park gezien. Cartman is natuurlijk altijd al een behoorlijk fout mannetje geweest. In deze aflevering komen zijn anti-sociale trekjes voor het eerst boven water, en verandert hij van vervelend jongetje in een psychopaat in de dop.

Plaats: 1
Score: 9,5

South Park kun je hier bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen