search
'Outer Banks' seizoen 3 domineert de streaming-hitlijsten
Series / Nieuws

'Outer Banks' seizoen 3 domineert de streaming-hitlijsten

'Outer Banks' doet het beter dan verwacht, want zelfs de oudere seizoenen worden opnieuw bekeken.

Vorige maand keerde de serie Outer Banks terug op Netflix met de release van zijn derde seizoen. Het tienerdrama is een hit voor de streamingdienst, dus dat het seizoen het goed doet is geen verrassing. Toch blijken de kijkcijfers nog hoger dan verwacht…

Streaming-gegevens van Nielsen in de week van 20 tot 26 februari laten zien dat Outer Banks elke andere titel verslaat. De serie werd in die tijdspanne maar liefst 3,15 miljard minuten bekeken, het grootste aantal in één week voor iedere titel tot nu toe in 2023.

Vier dagen


Wat de cijfers nog indrukwekkender maakt, is het feit dat seizoen 3 van Outer Banks slechts voor de helft van die week beschikbaar was. De nieuwe afleveringen gingen op 23 februari in première op Netflix, dus het grootste deel van die 3,15 miljard in totaal kwam uit een periode van slechts vier dagen.

Volgens The Hollywood Reporter was ongeveer een derde van het totaal van de kijkcijfers van Outer Banks afkomstig van abonnees die de eerste twee seizoenen bekeken, ofwel opnieuw of voor het eerst. Doorgaans tellen oudere seizoenen van originele series voor minder dan 25% van de streaming-cijfers na het debuut van een nieuw seizoen. Outer Banks presteerde in dat opzicht beter dan de meeste andere series.

Netflix had deze cijfers niet nodig om doorslag te geven voor een vierde seizoen. Deze werd namelijk al een paar weken voordat het derde seizoen uitkwam aangekondigd.

Outer Banks is te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen