Vertrek van Henry Cavill uit 'The Witcher' maakt de problemen alleen maar groter

'The Witcher' was al niet zo trouw aan de boeken, maar dat wordt waarschijnlijk alleen maar erger.

Nina Beerendonk, 26-03-2023 17:26

In The Witcher seizoen 3 zal Henry Cavill voor de laatste keer Geralt of Rivia spelen, wat waarschijnlijk nog meer problemen zal gaan opleveren dan de serie al had.
Het verhaal van The Witcher komt uit de gelijknamige boekenreeks van auteur Andrzej Sapkowski. Helaas heeft de Netflix-serie de reputatie opgebouwd onnodige wijzigingen aan te brengen in het verhaal zoals fans het kennen. Nu Cavill ervoor heeft gekozen om te stoppen, zullen de verschillen met de boeken alleen maar groter worden in seizoen 3.

Te veel veranderingen

De wijzigingen in het canon van The Witcher begonnen in seizoen 1, waarbij Netflix grote creatieve vrijheden nam met de achtergrondverhalen voor verschillende personages. Deze vormden echter meer basis voor de personages en werden vrij goed geaccepteerd.

Helaas leek de kwaliteit van de wijzigingen alleen maar te verslechteren in seizoen 2, waardoor The Witcher begon aan te voelen als een geheel andere fantasy-serie. Na de slechte ontvangst van dit seizoen, zou je denken dat Netflix meer terug zou keren naar de bron. Maar dit is waarschijnlijk niet het geval, omdat Cavill vertrekt.

Exit van Cavill

Het is bekend dat Cavill een fan is van de Witcher-boeken en videogames, en het gerucht gaat al lang dat hij achter de schermen moeite heeft gedaan om zijn personage en het omliggende plot in lijn te houden met het bronmateriaal. Cavill heeft bij talloze gelegenheden verteld over hoe belangrijk het eren van Sapkowski's boeken was voor hem om Geralt te blijven spelen.

Als Cavill er dus niet meer is om op te komen voor het bronmateriaal, lijkt het waarschijnlijk dat Netflix opnieuw vaak af zal wijken. Daarbij komt ook nog dat de serie waarschijnlijk dingen zal moeten veranderen om Cavills exit te laten werken.

The Witcher seizoen 3 verschijnt waarschijnlijk deze zomer op Netflix.


Lees meer over: The Witcher, Henry Cavill, Geralt of Rivia, Netflix

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix