search
Waarom 'Daredevil: Born Again' zo'n absurd lang moet gaan duren: 18 afleveringen in één seizoen
Series / Nieuws

Waarom 'Daredevil: Born Again' zo'n absurd lang moet gaan duren: 18 afleveringen in één seizoen

Heeft acteur Vincent D'Onofrio, alias de Kingpin, zijn mond voorbijgesproken?

Marvel Studios' serie Daredevil: Born Again is behoorlijk anders dan eerdere Marvel-series van Disney+. En dat ondanks dat de serie in feite een herinterpretatie is van de Netflix-serie Daredevil, waarin zowel Charlie Cox als Vincent D'Onofrio terugkeren als respectievelijk Matt Murdock/Daredevil en Wilson Fisk/Kingpin.

Een lange rit


Een belangrijk verschil is echter de lengte. Met 18 afleveringen is de serie twee keer zo lang als de meeste andere Disney+ Marvel-series tot nu toe, die elk uit 6-10 afleveringen bestaan. Er blijkt echter een redelijk goede verklaring voor te zijn.

De opnames voor de nieuwe serie zijn eerder deze maand begonnen en de opnames worden verwacht tot vlak voor Thanksgiving te duren om alle achttien afleveringen te filmen.

In gesprek met Newsweek (via The Playlist) gaf acteur Vincent D'Onofrio een hint dat er ten minste één vervolgseizoen in ontwikkeling is.

Vertrouwen van Marvel


Hij vertelt aan de outlet dat het tweede seizoen elementen uit het eerste seizoen zal 'afronden':

"We zijn pas net begonnen met filmen. Ik denk dat we nu een paar weken bezig zijn en de serie gaat heel, heel anders zijn dan de Netflix-serie.

Ik denk dat het iets is wat mensen niet zullen verwachten. Maar zoals altijd met deze oude Marvel-comicverhalen die door acteurs en schrijvers opnieuw worden uitgevonden, is het belangrijkste om de fans te plezieren. Om ze te geven wat ze willen, maar tegelijkertijd op een of andere manier origineel te zijn, en dat is wat we doen met deze serie.

Het is zeker een originele manier om hiernaar te kijken, en het is echt diepgaand, echt emotioneel. En in het tweede seizoen zijn er gigantische plotpunten die we gaan afronden - in het eerste seizoen ook, maar daar kan ik niet veel over zeggen - maar de fans zullen echt krijgen wat ze willen."

Daredevil: Born Again heeft nog geen premièredatum, maar we weten wel dat de serie ergens in 2024 te streamen zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen