search
Review KIJK - aanbod, prijzen, series en meer
Series / Streaming-diensten

Review KIJK - aanbod, prijzen, series en meer

Haal met KIJK veel Nederlandse programma's en enkele topfilms gratis in huis.

​​Het gratis bekijken van het gros van de prgoammering op SBS6, Net5, Veronica en SBS9 doe je met KIJK. Met deze streamingdienst van Talpa zie je tot enkele dagen na uitzending op tv verschillende soorten programma's en films in ruil voor het bekijken van enkele reclames. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!


Opgericht in: 2011
Hoofdkantoor in: Laren, Nederland
Focus: Nederlandse programma's
Betalingsvorm: Reclames
Prijs: -

KIJK is ontstaan uit een samenwerking tussen Sanoma Media Netherlands (nu DPG Media) en Talpa in 2010 onder de naam Jij en KIJK. Met de gratis streamingdienst kunnen televisieprogramma's en films, uitgezonden op televisie, voor langere tijd digitaal worden aangeboden voor kijkers die geen problemen hebben met reclameblokken.

In 2017 nam Talpa het belang van Sanoma over en werd KIJK volledig eigendom van Talpa Network. Sindsdien heeft het platforms des te meer content en functies gekregen, inclusief een speciale sectie met grappige clips uit Nederlandse programma's.

Aanbod



Op KIJK staan voornamelijk veel programma's van de commerciële zenders, die vaak overlappen met wat er te vinden is op NLZiet. Verder zijn er veel programma's te vinden van online merken zoals LINDA., StukTV en Gierige Gasten.

Iedere week wordt er een nieuwe selectie aan gratis films online gezet. Daarnaast worden er geregeld livestreams uitgezonden van sportevenementen, en kunnen er programma's worden teruggekeken die eerder in de week zijn uitgezonden op tv.

Vijf van de bekendste programma's op KIJK zijn:
1. Chateau Meiland
2. Lingo
3. NCIS: Los Angeles
4. Gotham
5. Lang Leve de Liefde



Beschikbaarheid



KIJK kan enkel worden bekeken vanaf een Nederlands IP-adres, oftewel binnen de eigen landsgrenzen.

Op Smart TV's Samsung, Web OS en Android TV kan KIJK worden bekeken, en anders lukt het vaak ook via Chromecast. Ook is de app in de Android en de Apple Store te vinden.

Prijzen en abonnementen



Het gebruiken van KIJK is geheel kosteloos, aangezien het streamingplatform inkomsten krijgt uit reclames. Wel is het aan te raden om een eigen account aan te maken om toegang te krijgen tot livestreams en een persoonlijke kijklijst.

Ook zijn gratis vele korte clips uit het gros van de beschikbare programma's te vinden op het kanaal van KIJK op YouTube.

Onze tip



Met KIJK is de consument geen cent kwijt en kunnen er alsnog veel programma's, die afkomstig zijn van Talpa, worden bekeken. Echt concurreren met grote VOD-platformen met eigen series en films doet KIJK niet, maar het biedt wel een aardig alternatief op een duur televisieabonnement.


Ga zelf naar KIJK


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen