Opmerkingen van Jennifer Aniston over grappen in 'Friends' zorgen voor verhit debat

Twitter-gebruikers kunnen niet ophouden over opmerkingen die Jennifer Aniston heeft gemaakt over 'Friends'.

Nina Beerendonk, 01-04-2023 14:33

Op social media zijn mensen volop hun ongezouten mening aan het delen over de iconische sitcom Friends. Het debat is ontstaan nadat Jennifer Aniston (Rachel Green) zei dat ze gelooft dat veel jonge mensen de afleveringen van de serie nu problematisch vinden.
Aniston zei het volgende over de serie tijdens de promotie van haar nieuwste Netflix-film, Murder Mystery 2:

"Er is een hele generatie mensen, kinderen, die nu teruggaat naar afleveringen van 'Friends' en ze beledigend vinden. Er waren dingen die nooit opzettelijk waren en andere, nou ja, we hadden erover moeten nadenken. Maar ik denk niet dat er een gevoeligheid was zoals nu".

Kritiek op Friends

De opmerkingen van Aniston zijn viraal gegaan op Twitter, wat gebruikers ertoe heeft aangezet om hun mening te delen over de vraag of de serie verouderd of aanstootgevend is.

Een van de prominente punten van kritiek is het gebrek aan diversiteit bij het casten, iets waarvoor de serie afgelopen jaren onder vuur is komen te liggen. Anderen hebben ook kritiek op de houding ten opzichte van LGBTQ+-personages.

Sommige Twitter-gebruikers waren het ook niet eens met een andere opmerking die Aniston maakte, waarin ze zei dat comedy vroeger nog grappen over dwepers mochten maken: "Dat was hysterisch. En het ging erom mensen te leren hoe belachelijk mensen waren, en nu mogen we dat niet doen".

Verschillende gebruikers zeiden dat ze niet denken dat Friends alleen dwepers belachelijk maakt, en dat met name de mannelijke personages van de cast in het script waren geschreven om problematische en seksistische opvattingen te hebben.

Friends is te zien op HBO Max.
Lees meer over: Friends, Jennifer Aniston, Rachel Green, HBO, HBO Max

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix