Nieuwste topserie van Netflix paste heel wat zaken aan

Maker Shawn Ryan onthult wat hij precies heeft aangepast in de spionagethriller 'The Night Agent'.

Valeria Milić, 07-04-2023 08:23

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Het succesvolle boek is nu een hitserie op Netflix. Maker Shawn Ryan legde in een interview uit dat hij bepaalde zaken moest aanpassen.
In het gesprek met Deadline vertelt Ryan welke twee grote veranderingen de lezers kunnen verwachten. Dit betreft de plotlijn over de dochter van de vice-president en de huurmoordenaars Dale (Phoenix Raei) en Ellen (Eve Harlow).

Eigen ideeën

Frappant genoeg zag Ryan hier een mogelijkheid om zijn creatieve ei kwijt te kunnen. Eerder had hij een idee over geheime agenten, maar het was te dun om er een op zichzelf staande serie van te maken. Ryan: "Ik raakte gegrepen door het boek, het is namelijk geweldig. Er zat echter te weinig in voor een serie".

"Ik besloot toen om mijn eerdere idee in de tv-bewerking te implementeren. De verhaallijn over de dochter van de vice-president, die beschermd moet worden terwijl ze op de universiteit zit, leek me origineel. Normaal gesproken is het de president zelf die beschermd wordt," aldus Ryan.

Bonnie en Clyde

Verder zal het de lezers opvallen dat er niet één, maar twee huurmoordenaars achter Peter (Gabriel Basso) en Rose (Luciane Buchanan) aan zitten. In het boek betrof dit een Russisch personage, maar Ryan vond dit een beetje afgezaagd.

Verder gaf Ryan aan dat "[je] in een boek de gedachtes van dat ene personage kunt overbrengen, maar in een serie werkt dat niet. De twee personages die we in de serie Dale en Ellen noemen hebben we als een soort Bonnie en Clyde neergezet". Gezien het daverende succes van The Night Agent is de bewerking voor het witte scherm prima gelukt.

Je kunt The Night Agent streamen op Netflix.

Hieronder kun je kennismaken met Dale en Ellen:Lees meer over: The Night Agent, Gabriel Basso, Luciane Buchanan, Hong Chau, Phoenix Raei, Eve Harlow

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Everybody Loves Raymond'-ster in nieuwe serie

'Everybody Loves Raymond'-ster in nieuwe serie

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in