search
Nieuw seizoen 'Hannibal' moet 'luguber' en 'erotisch intiem' worden
Series / Nieuws

Nieuw seizoen 'Hannibal' moet 'luguber' en 'erotisch intiem' worden

Showrunner Bryan Fuller over het geplande vierde seizoen van de nog steeds populaire serie.

Acht jaar na het einde van Hannibal zijn de fannibals nog steeds uitgesproken wat een vierde seizoen betreft. Hoewel de serie goede recensies kreeg, waren er te weinig kijkers om deze voort te zetten.

Naar aanleiding van het tienjarig jubileum van de serie gaf showrunner Bryan Fuller een interview aan Nerdist. Hierin gaf hij drie woorden voor het vierde seizoen: luguber, verleidelijk en erotisch.

Vermengde identiteit


Fuller vertelt: "Will en Hannibal zijn bij een keerpunt beland. In het derde seizoen ontwikkelde zich een steeds sterkere intimiteit tussen deze twee mannen. Hun identiteiten vermengden zich in een queer liefdesverhaal. In het vierde seizoen zou dit dieper verkend worden, waarbij we kijken hoe dit zich binnen het verhaal ontwikkelt".

Niet iedereen is even blij met de ongebruikelijke romantiek tussen Hannibal (Mads Mikkelsen) en Will (Hugh Dancy). "Soms krijg ik een bericht van fans waarin zij me vertellen dat ze het queer element maar niks vinden. Als je seizoen 3 leuk vond, dan zul je seizoen 4 zeker op waarde schatten. We willen dat pad voortzetten op een manier waarin de fannibals zich kunnen vinden. Ook willen we de personages geen geweld aandoen natuurlijk," besluit Fuller.

De plannen voor een vierde seizoen zijn dus zeker niet op sterven na dood. Hopelijk zullen de fannibals een voortzetting van dit verhaal vol lugubere intimiteit tegemoet kunnen zien.

Hannibal is momenteel niet in Nederland te zien, wel kun je de serie op dvd bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen