Waarom Mads Mikkelsen 'Hannibal' helemaal niet wilde spelen

Mads Mikkelsen wilde Hannibal niet echt spelen

Mads Mikkelsen had zijn iconische rol als Hannibal bijna willen afwijzen.

Fleur van Laar, 28 november 2022 14:19

Hannibal van Bryan Fuller is moeilijk voor te stellen zonder Mads Mikkelsen, maar hij was aanvankelijk niet zeker over het spelen van Hannibal. Vóór Mikkelsen's meeslepende optreden was Anthony Hopkins het gezicht dat geassocieerd werd met de beroemde fictieve kannibaal.
Hopkins' geweldige prestatie in het met een Oscar bekroonde Silence of the Lambs betekende dat iedereen die Hannibal zou spelen de culturele bagage van het personage met zich mee zou moeten dragen. Met dat in het achterhoofd is het logisch dat Mikkelsen bedenkingen had om Hannibal te spelen.

In een "Post Mortem" interview werd Mads Mikkelsen gevraagd naar zijn eerste gedachten over de rol: "Terughoudend. Ik had zoiets van ahhh...dat is een blik wormen, ga ik dat openen?" Naast de inherente vergelijking met Hopkins' rol in Silence of the Lambs, is Hannibal een ingewikkelde rol die in de verkeerde handen gemakkelijk belachelijk zou kunnen overkomen.

Mikkelsen legt echter uit dat Bryan Fuller hem overtuigde door de plot van de show ongeveer twee uur lang uit te leggen. Fuller's grote schets overtuigde Mikkelsen dat de show "interessant en radicaal" zou kunnen zijn.

Het feit dat Mikkelsen de rol aannam omdat hij geloofde in de artistieke visie van de show en niet alleen omdat de rol leuk klonk, kwam uiteindelijk de show als geheel ten goede en is ook een bewijs van hoe de kenmerkende toon van de show vanaf het begin was gepland.
Bron: Screenrant

Lees meer over: Mads Mikkelsen, Hannibal, Silence of the Lambs, Bryan Fuller

Informatie over de serie: Hannibal

Populair nieuws