search
David Tennant (Doctor Who) pakt grote rol in veelbelovende 'Star Wars'-serie
Series / Nieuws

David Tennant (Doctor Who) pakt grote rol in veelbelovende 'Star Wars'-serie

David Tennant zal een voor hem inmiddels bekende rol spelen in 'Ahsoka'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tijdens de Star Wars Celebration dit weekend wordt er allerlei nieuwe informatie over de franchise gedeeld, met name over een aantal van de langverwachte projecten, zoals Ahsoka. Zo is bijvoorbeeld aangekondigd dat Doctor Who-ster David Tennant ook in de serie te zien zal zijn.

Zaterdag werd aangekondigd dat Tennant een droid genaamd Huyang zal spelen, een personage dat Tennant eerder speelde in de geanimeerde versie van de serie, gemaakt door Dave Filoni. Tennant won eerder ook een Daytime Emmy voor de rol.

"Je moet hem erbij hebben", zei Filoni tijdens het evenement. "Hij laat het werken".

Doctor Who


De rol van Tennant in Star Wars is niet de enige 'comeback' van de acteur. Tennant keerde onlangs ook terug in Doctor Who. Fans werden verbluft toen Jodie Whittakers Thirteenth Doctor onverwachts niet regenereerde in Ncuti Gatwa's Doctor zoals ze hadden verwacht, maar als Tennant, die eerder de Tenth Doctor had gespeeld. Hij neemt nu zijn plaats in als de Fourteenth Doctor. Gatwa zal iets later verschijnen als de Fifteenth Doctor.

De casting van Tennant was zaterdag niet het enige grote nieuws over Ahsoka. Er werd ook onthuld dat Lars Mikkelsen de rol van Grand Admiral Thrawn zal spelen, een rol die hij eerder speelde in het geanimeerde Star Wars Rebels.

Ahsoka is vanaf augustus te zien op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen