search
Doorbraak in kiem gesmoord; deze acteur baalde verschrikkelijk van einde 'The Big Bang Theory'
Series / Featured

Doorbraak in kiem gesmoord; deze acteur baalde verschrikkelijk van einde 'The Big Bang Theory'

Kevin Sussman leek bijna echt door te breken als Stuart in 'The Big Bang Theory', maar toen stopte de serie.

The Big Bang Theory draaide met name om de vriendengroep van zes mensen. Af en toe aangevuld door wat andere personages. Eén van de belangrijkste bijrollen, die bijna uitgroeide tot een hoofdrol, was voor Stuart Bloom.

Kevin Sussman


Stuart Bloom werd gespeeld door Kevin Sussman die ook hele kleine rolletjes had in Law & Order en Beter Call Saul, maar via The Big Bang Theory bijna zijn doorbraak beleefde. Bijna, want uiteindelijk werd de echte doorbraak in de keim gesmoord.

Stripwinkel


Stuart werd in seizoen twee geïntroduceerd als een terugkerend personage als eigenaar van een stripwinkel die regelmatig werd bezocht door de hoofdpersonen. Stuart behoorde niet tot de vriendengroep en zou op zich geen grotere rol krijgen in de serie totdat acteur Sussman in de zevende aflevering van het derde seizoen iets bijzonders deed.

I love you


Op het moment dat Leonard en Penny zich omdraaien om weg te lopen uit de stripboekenwinkell, fluistert hij "I love you" tegen haar. De wat griezelige zin was volledig verzonnen door de acteur zelf, en de showrunners vonden dit zo een goede actie en besloten om het personage Stuart meer schermtijd te geven.

Meer schermtijd


In seizoen acht trekt Stuart in bij de familie Wolowitz en werd hij steeds meer een volwaardig personage. In seizoen 12 begon hij met het daten van Denise, een collega uit de stripwinkel. Net toen Sussman steeds meer schermtijd kreeg, werd de stekker uit de serie getrokken bij het einde van dat seizoen.

"Mijn personage had net een vriendin gekregen, dus ik was opgewonden om te zien wat er met die verhaallijn ging gebeuren", zei Sussman hierover. Zijn echte doorbraak bleef hierdoor dus uiteindelijk uit.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.

Bekijk op instagram




De betreffende aflevering is uitgebracht in 2002 en zat dus nog 5 jaar voor zijn definitieve doorbraak als Sheldon Cooper in The Big Bang Theory.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen