search
Maker 'Deadpool' en 'X-men' aan de slag als showrunner 'Dungeons & Dragons'-serie
Series / Nieuws

Maker 'Deadpool' en 'X-men' aan de slag als showrunner 'Dungeons & Dragons'-serie

Na het succes van de film willen de producenten het met de serie dunnetjes overdoen.

Al decennialang is Dungeons & Dragons een razendpopulaire fantasie rollenspel. Meerdere pogingen zijn gedaan om het spel naar het scherm te krijgen. Voor de nieuwe serie heeft Paramount+ iemand met behoorlijk wat ervaring de leiding gegeven.

In januari werd bekend dat er naast een film ook een serie aan zou komen. Nu de film een succes blijkt heeft Paramount niemand minder dan Drew Crevello naar voren geschoven. Hij zal als showrunner en uitvoerend producent aan de slag gaan voor de achtdelige serie. Het wordt voor Crevello de eerste keer als showrunner, maar aan ervaring geen gebrek.

Werkzaam als film- en TV-producent


Crevello's meest recente werk is aan de gelimiteerde serie WeCrashed van Apple TV+. Hij heeft de serie bedacht en was gedeeld showrunner. Daarnaast heeft hij ook films als Deadpool en X-Men: First Class mogen helpen ontwikkelen in zijn tijd als filmproducent.

Dungeons & Dragons is door de jaren heen bij ontzettend veel mensen geliefd geraakt. Ook wordt het vaak als populaire culturele referentie gebruikt in films en series. Het meest recente en misschien wel bekendste voorbeeld is in Stranger Things, waar de jongens vaak het spel spelen en veel wezens gebaseerd zijn op termen uit het spel.

Wanneer de serie uitkomt is nog niet bekend. Binnenkort meer nieuws over de Dungeons & Dragons-serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen