search
Er komt een reeks 'Star Trek'-films die op de huidige tv-series aansluiten

Er komt een reeks 'Star Trek'-films die op de huidige tv-series aansluiten

'Star Trek' heeft altijd al verschillende media afgewisseld, en nu is de film weer aan de beurt.

Glenn Walsh
Het wordt een nieuwe fase in het Star Trek-universum van Alex Kurtzman. Paramount had oorspronkelijk voor ogen om nog een reeks Star Trek tv-series te maken maar nu blijkt het een reeks films te worden met onder andere Hollywoodster Michelle Yeoh.

Het was aanvankelijk het idee om het langverwachte Section 31 een spin-off te laten zijn van Star Trek: Discovery. De producenten bij CBS hadden echter wat vrees dat het publiek wellicht verzadigd zou raken met de hoeveelheid series in het Star Trek-universum. Voor Kurtzman waren er echter meer redenen om voor de film te kiezen.

Doorslag kwam na succes bij de Oscars


Nadat Kurtzman de film Everything Everywhere All at Once zag had hij al een vermoeden dat Yeoh de Oscar zou winnen. Gezien Yeoh het momenteel ook erg druk heeft en graag meer in de filmindustrie actief wilt zijn, waren dit voor Yeoh en Kurtzman redenen genoeg om van Section 31 een film te maken.

Het is de bedoeling dat Section 31 gezien kan worden als een mix tussen Mission: Impossible en Guardians of the Galaxy. Bij succes van de film is het plan om er een filmreeks van te maken waarbij ongeveer elke twee jaar een nieuwe film moet uitkomen. Er ligt in ieder geval nog heel veel Star Trek-plezier in het verschiet.

Meer Star Trek kijken? Stream bijvoorbeeld Star Trek: Enterprise op Netflix, Star Trek: Picard op Prime Video of Star Trek: Strange New Worlds op SkyShowtime.

Aanbevolen artikelen