search
Borg-assimilatie krijgt griezelige update in 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Borg-assimilatie krijgt griezelige update in 'Star Trek: Picard'

De Borg blijken hun assimilatie-methodes op een griezelige manier bijgewerkt te hebben.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De ongelooflijk spannende finale van Star Trek: Picard toont één van de meest afgrijselijke tegenstanders, namelijk de Borg. Zij werken samen met de Changelings om de Federatie ten val te brengen, en beschikken hiertoe over een ongrijpbaar wapen.

De Borg-koningin (Alice Krige) ziet het als een vorm van evolutie. In plaats van technologische implantaten worden individuen geassimileerd middels geïmplanteerd genetisch materiaal. Hieronder wordt nog eens op een rijtje gezet hoe dit is aangepakt.

Niet traceerbaar


Wanneer de Borg assimileren dan krijgt diegene niet alleen technische implantaten, ook worden de genen van de persoon veranderd. Dit wordt gedaan opdat de onstane cyborg goed functioneert.

In zijn tijd als Locutus of Borg werd bij Picard daarnaast echter ook gefabriceerd genetisch materiaal toegevoegd. De Borg gaven Picard als het ware speciaal ontworpen Borg-genen. Eenmaal ingebracht muteerde dit, en was niet te traceren na Picard's bevrijding. Zijn medische klachten werden foutief gediagnosticeerd als een neurologische stoornis. Picard's Borg-DNA bleef op die manier jaren onontdekt.

Iedereen Borg


Het gemuteerde DNA was tevens opgeslagen in Picard's lichaam dat in het ruimtestation Daystrom lag. Het werd door Vadic (Amanda Plummer) gestolen en bij de Borg afgeleverd. Zij onttrokken deze 'nieuwe genen' voor de volgende stap in hun plan.

Hun bondgenoten de Changelings infiltreerden vervolgens diverse schepen van Starfleet. Zij gebruikten op een sluwe manier de transporters om dit 'Borg-DNA' bij bemanningsleden te implanteren. Letterlijk ieder bemanningslid dat de transporter gebruikte kreeg namelijk ongemerkt genetisch materiaal van Borg-oorsprong mee.

De enige beperking


Wanneer je Borg-DNA in je hebt ben je in principe geschikt om via deze biologische connectie geassimileerd te worden. Dit DNA 'reageert' als het ware op het telepathische signaal vanuit de Borg Cube.

De enige beperking in dit griezelige plan blijkt biologische volwassenheid te zijn. Het Borg-DNA weet zich namelijk niet afdoende te repliceren binnen individuen die volledig volgroeid zijn. De implantatie heeft dus alleen effect bij de bemanningsleden die jongvolwassenen zijn.

Originele Borg


Gezien Picard's gemuteerde DNA is zijn zoon Jack (Ed Speleers) in zekere zin een originele Borg. Hij heeft het Borg-DNA immers vanaf geboorte. Dit verklaart bepaalde eigenschappen die Jack heeft, zoals het horen van de stem van de Borg-koningin.

Voor toekomstige Star Trek-verhalen is het interessant om te achterhalen welk effect de gruwelijke Borg uit seizoen 3 zullen hebben op de Borg van Dr. Agnes Jurati (Alison Pill) die we eerder in de serie zagen. Deze hadden immers een voorlopig lidmaatschap van de Federation. Hier ligt dus een relevante verhaallijn open voor de toekomst van 'Star Trek'.

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen