Eindigt 'The Mandalorian' met de aangekondigde bioscoopfilm?

Dave Filoni heeft onthuld of The Mandalorian eindigt met de onlangs aangekondigde bioscoopfilm.

Niels Arts, 25-04-2023 09:10

Het derde seizoen van The Mandalorian is onlangs afgerond, maar er komt nog meer aan. Veel meer. Een film bijvoorbeeld, als afsluiter van de The Mandalorian-franchise?
The Mandalorian is een populaire Star Wars-serie die sinds het eerste seizoen alleen maar gegroeid is, met andere series die eruit voort vloeien.


The Mandalorian-film

The Book of Boba Fett verscheen vorig jaar op Disney Plus en dit jaar komt Ahsoka uit. Kortom, het Mando-universum groeit. Onlangs werd aangekondigd dat een film in ontwikkeling is die alle series weer bij elkaar moet brengen.

De film behandelt het groeiende conflict tussen de restjes van de Empire, die het uitvechten met de beginselen van de New Republic. Dit conflict hebben we al gezien in de series, en wordt mogelijk afgerond met een grote slag in de overkoepelende film.

Maar betekent de film daarmee ook het einde van The Mandalorian? Een vierde seizoen gaat er gegarandeerd komen, en is grotendeels zelfs al geschreven.

Daarnaast hebben Dave Filoni en Jon Favreau aangegeven nog wel een tijdje door te willen gaan met de serie, en naar alle schijn staat ook acteur Pedro Pascal daarvoor open. Dus het einde van The Mandalorian is waarschijnlijk nog niet in zicht.

Interview met Filoni en Favreau

In een interview met IGN omschrijft Filoni de The Mandalorian-film dan ook niet als het einde van de franchise:

"Ik weet niet of ik het zo zou noemen. Ik denk aan de tijdsperiode nu, de New Republic-tijdsperiode, en het is iets dat al bestond lang voordat we ooit The Mandalorian maakten."

"Het idee dat er na Return of the Jedi een nieuwe republiek was die de helden nog steeds moesten verdedigen tegen het overgebleven imperium, is een heel oud idee dat we in het eerste seizoen van The Mandalorian vertelden, omdat het er altijd al was."

Niets om je druk over te maken dus, als fan van The Mandalorian. Het zal nog wel even duren voordat de avonturen van Mando en Grogu voorgoed ten einde lopen.

The Mandalorian is nu te zien op Disney Plus.

Lees meer over: The Mandalorian, Star Wars, Dave Filoni, Jon Favreau, Disney Plus

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix