search
'Fatal Attraction'-hoofdrolspeler: "De seksscènes zijn superbelangrijk"
Series / Nieuws

'Fatal Attraction'-hoofdrolspeler: "De seksscènes zijn superbelangrijk"

Joshua Jackson heeft een onverwachte kijk op deze reboot van de jaren 80-thriller.

Binnenkort zal de erotische thriller Fatal Attraction ook in Nederland te zien zijn. Dit zal op 22 mei zijn, iets later dan in de VS waar men op 30 april van start gaat. Joshua Jackson speelt Dan en vertelt over het belang van de seksscènes in de miniserie.

Op het oog klinkt het als een makkelijke manier om kijkers te scoren. Dit terwijl de serie juist gepromoot werd als een meer evenwichtig verhaal. De acteur weet echter een goed punt te maken.

Totaal meegesleept


In een interview met Variety vertelt Jackson wat uitgebreider over zijn rol als Dan. In de film werd hij voornamelijk neergezet als het slachtoffer van 'doorgedraaide vrouw' Alex. De serie belicht Dan's aandeel in de gebeurtenissen, naast dat van Alex (Lizzy Caplan).

"De seksscènes verduidelijken het verhaal. Ze [Dan en Alex] beginnen met dierlijke passie en de kijker moet geloven dat die passie ze totaal meesleept. De seksuele relatie verschuift vervolgens naar intimiteit, en dit maakt het zo mogelijk nog erger. Hij is per slot van rekening een getrouwde man," aldus Jackson.

Andere verhaallijn


Naast het feit dat de erotische scènes op een specifieke manier neergezet zullen worden, is de verhaallijn ook veranderd. Dan wordt namelijk beschuldigd van moord op Alex. In bepaalde opzichten gaat de serie duidelijk een andere kant op dan de hitfilm waar deze op gebaseerd is. Hiermee wordt na, na een toneelstuk in 2014, dus nog een versie toegevoegd aan dit bekende verhaal.

In de VS begint de serie op 30 april, in Nederland start Fatal Attraction op 22 mei op SkyShowtime. De eerste drie afleveringen zullen te zien zijn, en de resterende vijf afleveringen zullen vervolgens wekelijks online worden gezet.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen