search
De finale van 'Star Trek: Picard' heeft van dit onverwachte personage een held gemaakt
Series / Nieuws

De finale van 'Star Trek: Picard' heeft van dit onverwachte personage een held gemaakt

Deanna Troi werd lang gezien als zondebok, maar door de finale van 'Picard' is ze een held geworden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De finale van Star Trek: Picard seizoen 3 maakte een held van een personage waarvan niet veel mensen dit verwacht hadden. In de aflevering zagen we een van Counselor Deanna Trois (Marina Sirtis) mooiste momenten, die ons de crash van de USS Enterprise-D in Star Trek Generations even deed vergeten.

Troi voegde zich bij haar man, kapitein Will Riker (Jonathan Frakes), en de rest van de Star Trek: The Next Generation-crew om het heelal voor de laatste keer te redden van The Borg. Elk iconisch TNG-personage kreeg een moment om te schitteren in Picard seizoen 3, en Trois meest heroïsche daad maakte goed dat ze helaas aan het roer stond toen de Enterprise een noodlanding maakte op Veridian III.

Noodlanding


De USS Enterprise-D werd vernietigd in Star Trek Generations, door de machinaties van de Klingon Duras-zussen, die Luitenant Commander Geordi La Forge's VISOR gebruikten als middel voor hun torpedo's om de schilden van het Galaxy Class-ruimteschip te omzeilen.

De Enterprise vernietigde de Klingons, maar commandant William Riker gaf opdracht tot een schotel-scheiding toen de kern van de warp werd doorbroken. Helaas kon de schotel niet ver genoeg ontsnappen aan de explosie van de stardrive. Riker beval adviseur Troi om het roer van de Enterprise over te nemen, maar zij kon weinig doen om te voorkomen dat de schotel een noodlanding maakte.

Redding


De finale van Star Trek: Picard seizoen 3, "The Last Generation", plaatste Counselor Troi terug in de vertrouwde positie aan het roer van de Enterprise-D in een crisissituatie, maar deze keer redde Deanna de boel. Ze werd geconfronteerd met een no-win scenario van het vernietigen van de Borg Cube, wat admiraal Jean-Luc Picard (Patrick Stewart), Captain Worf (Michael Dorn), Jack Crusher (Ed Speleers) en haar man, Riker, zou verdoemen.

Gelukkig vertelden Trois Betazoid empathische krachten haar waar haar vrienden waren. Deanna nam moedig het roer over en vloog de Enterprise naar hun laatste redding, zodat Picard en de anderen op het nippertje aan boord kwamen. Troi voerde zelfs een drift uit terwijl ze de Enterprise op indrukwekkende wijze in positie schoof.

Troi heeft de rang van commandant, maar ze is geen stuurman van een ruimteschip. In de finale van Star Trek: Picard was het haar snelle denken, moed en vindingrijkheid die ervoor zorgden dat de Enterprise-D's familie hun laatste, grote overwinning behaalde zonder opnieuw mensenlevens te verliezen.

Star Trek: Picard is te zien op Amazon Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen