Meer dan honderd bloedfanatieke 'Game of Thrones'-fans vernoemden hun baby's naar dit schitterende personage

Baby's vernoemd naar hoofdrolspeelster uit 'GoT'

'Khaleesi' is een voor 'GOT' bedachte titel, maar is nu in de echte wereld een naam geworden.

Bas de Kramer, 26-05-2023 14:40

Game of Thrones, de baanbrekende HBO-serie die de wereld een aantal jaar lang betoverde, heeft niet alleen een onuitwisbare impact gehad op het televisielandschap, maar ook op de populaire cultuur in bredere zin. Zo lopen er tegenwoordig ten minste 160 kinderen rond met de naam 'Khaleesi'.

Khaleesi

Khaleesi was de titel van Daenerys Targaryen, die in de serie werd gespeeld door Emilia Clarke. Daenerys kreeg de titel 'Khaleesi' als de vrouw van Khal Drogo en de leider van de Dothraki. Belangrijk om te constateren dat dit dus geen naam is maar een titel.

In de -voor de serie verzonnen- Dothraki-cultuur verwijst Khaleesi naar de vrouwelijke partner van een Khal, een leider van een Dothraki-khalasar. Het is een term van respect en macht.160 kinderen

De populariteit van het personage Daenerys en de titel Khaleesi heeft geleid tot een opmerkelijke trend in de echte wereld. Sinds het uitkomen van Game of Thrones zijn er verschillende kinderen vernoemd naar dit krachtige personage. Zo zijn er in 2012 rond de 160 meisjes in de Verenigde Staten 'Khaleesi' genoemd, als eerbetoon aan dit personage in de serie. Het blijft wat vreemd dat de 'titel' uit de serie dus een naam is geworden in de echte wereld.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.Lees meer over: game of thrones, sam tarly, jon snow, john bradley, david benioff, daenerys, emilia clarke, jack gleeson, maisie williams, arya stark

Populair nieuws

Laatste serienieuws